Det nye fødsel ændrer på alt

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker

”Jamen, sådan er jeg født, jeg kan ikke gøre for det…” Hvor tit hører man ikke disse argumenter, måske i en diskussion, når nogen føler sig presset. En slags undskyldning for noget man føler, at man ikke har en plausibel forklaring på.

Hvor er det befriende da at kunne sige, at Jesus viser til løsningen, når han siger: ”Du må fødes på ny.”

En af mine venner var kun 6- 7 år gammel, da han kom ind fra leg og spurgte sin mor og far: ”Hvad er det at være homoseksuel?” Da hans forældre spurgte nærmere, svarede han: ”De andre børn siger, at det er det, jeg er”.

Selv om de forsøgte at hjælpe, troede han på de andre børns dom. Han havde jo også en anden måde at lege på, og hans bevægelser, især med hænderne, var ikke som de andres.

Med årene begyndte han at forsvare sig. Det blev en hjertesag for ham at bevise, at man sagtens kan være homoseksuel og aktiv kristen. Og aktiv, det var han, mere end de fleste.

Han var aktiv i kristne ungdomssammenhænge, og hans kristne aktiviteter førte ham bl.a. til Israel. Der blev han teamleder for andre unge kristne, som hver sommer rejste til landet for frivilligt at arbejde blandt børn og unge.

Men pludselig en aften på en kristen konference ved Genesaret sø, fik Jesus ham i tale. Det endte med, at han lå på knæ mellem bænkeraderne og inviterede Jesus indenfor i sit liv.

Fyldt med glæde stormede han ud i foyeren for at finde sine venner og fortælle dem om sin oplevelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jamen,” spurgte en af pigerne, han mødte, ”hvad så med homoseksualiteten?” Og lige så spontant svarede han: ”Jamen, det kan man ikke være, når man er en kristen”.

Da han fortalte mig om sin oplevelse, og jeg spurgte, hvorfor han svarede, som han gjorde, blev han mig svar skyldig. Svaret kom jo fra den nye person, som kort forinden var blevet født. Født i det splitsekund, hvor Jesus og han mødtes, forklarede han.

Diskussioner og forklaringer, terapier og dialoger har hjulpet mange. Men den indre forvandling sker kun ved en ny fødsel, en ny fødsel i mødet med Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle år er gået, siden min ven oplevede sin nye fødsel. Han er stadigvæk aktiv indenfor det åndelige liv, og dybt forelsket i Jesus. Under billedet på hans facebookside læser vi i dag:

”Jeg elsker Jesus og takker Ham for Frelsen. Jeg er aktiv i ungdomsarbejdet i missionshuset. I love it – and I love Jesus. ”