Hvor græsset er grønnest

På vestsiden af min fødeø, Suðuroy, finder vi naturperlen Trongisvágsbotnur. Botnur betyder bund, og du når den ad snoede, smalle og stejle stier. Dernede oplever du det grønneste græs og den mest betagende strand, du kan forestille dig.

Skuer du 600 meter næsten lodret opad, fanges øjet af græsgrønne lier og et væld af får.

En uge før påske besøgte vi fårene, min bror, min yngste søn og hans 6 år gamle datter. Vi havde medicin og foder med, og min bror og jeg tog vejen helt ned til bunden.

Dernede nød vi selskab med ca. 50 får og deres nyfødte lam.

På vejen ned fangede min brors øjne et moderfår, som sad fast midt i et af de stejleste områder.

Der havde dets øjne anet et grønt og frodigt sted. Det var grønt på grund af fuglegødning og frodigt, fordi stedet var utilgængeligt for får. Lysten til det saftige græs var så stor, at det pludselig en dag stod i dette lille og saftige eldorado.

Efter få dage var græsset spist op, og dets eneste overlevelsesmulighed var at finde en vej ud af “uføret”. Der blev ikke snakket om vores forvildede får, mens vi så til de andre, men hver især tænkte vi over situationen.

Halvvejs på vej op nævnte min bror igen fåret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“I dag er vi to”, ræssonerede han. “Hvis jeg klatrer op med et reb, og du står nedenunder og løfter…”. Forslaget var skørt, men vi kender hinanden og har gået der, siden vi var børn.
Jeg bad Gud om at tage over og forsøgte at få fodfæste, mens jeg skelede til de få meter, som skilte os fra afgrunden.

Efter 8-10 minutter hejsede han det nødstedte får ud over klippen. Jeg løste det, og det løb det sidste stykke ud i friheden igen.

Ikke alle får er så heldige. Mange falder ud over skrænten i deres længsel efter det grønne græs, andre efter at have spist det op. Nogle er så heldige, at deres ejer får øje på dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg elsker bibelversene om vor Himmelske Far, som spejder ud over jorden for at kunne hjælpe nødstedte. På lang afstand opfanger Han vores nødkald, kommer os til hjælp og redder os.
Grundlaget blev lagt, da Jesus døde for os på Golgata. Siden dengang har intet kunnet forhindre Ham i at hjælpe enhver nødstedt.