Gratis kantate i Stefanskirken

Forfatter og tidligere præst Niels Johansen har skrevet kantaten ”Og Gud græd”

Kantaten ”Og Gud græd” med tekst af Niels Johansen og musik af Werner Knudsen uropføres i Stefanskirken på Nørrebro den 26. september kl 16.00.

Kantaten kredser om de svære spørgsmål i livet, om de øjeblikke, der kan sammenfattes i et ”hvorfor, Gud?” Svaret findes i Bibelens beretninger, hvor vi fx læser, at Jesus græd. Men lige siden syndefaldet har Gud sørget over sine vildfarne børn, mener Niels Johansen, som blandt andet udtrykker det med digtet:

”Hvem trøstede Gud den aften? / Så ensomt blev Paradis. / Han elskede Adam og Eva -/ selv i deres livs forlis.”
”Og Gud græd” består af musik for vokalsolister, kor og orgel. Der er recitation mellem satserne ved skuespiller Stine Stengade. Medvirkende er Stefanskirkens professionelle sangere. Orgel og musikalsk ledelse ved Kevin Edelvang.