Hartzner starter ny mission

Mission Østs detroniserede leder starter ’Mission10forty’ sammen med psykolog.

Læge Kim Hartzner.

– Vores vision er at se den nye generation i landene i 10/40 Vinduet i Afrika, Mellemøsten og Asien forandret, så de kan udleve deres fulde potentiale som mennesker.

Det siger læge Kim Hartzner og psykolog Kirsten Callesen, som nu opretter en ny mission.

Hartzner har selv i 30 år arbejdet med nødhjælp til børn og unge gennem Mission Øst, som han grundlagde sammen med sin far. Men på generalforsamlingen d. 30. maj 2021 mistede han endegyldigt magten i organisationen og trak sig helt ud. Nu afslører han:

– Allerede dagen efter gik Kirsten Callesen og jeg sammen om at oprette en ny forening.

Psykolog Kirsten Callesen.

Psykolog Kirsten Callesen er en gammel bekendt af Kim Hartzner fra deres ungdomstid i Karlslunde Strandkirke.
Hun er uddannet i USA og Danmark og har oprettet den selvejende institution Søstjerneskolen på Østerbro og Psykologisk Ressource Center.

– Lige meget hvem vi er, lige meget hvor vi er, har vi alle mulighed for at række ud og hjælpe hinanden og være en del af noget større, siger de to grundlæggere.

– Det tror vi fuldt og fast på. Det har vi et helt livs erfaring og succes med, og alt det ønsker vi at give videre til den nye generation.
Konkret ønsker vi at støtte og gennemføre projekter i landene i 10/40 Vinduet, hvor udsatte børn og unge har brug for hjælp:
Projekterne vil bl.a. omfatte børn i slumområderne i Indiens millionbyer, børn med handicap i de tidligere Sovjetlande, forfulgte kristne i Pakistan, underernærede børn i Nordkorea og børn ramt af traumer efter krige i Afrika, Mellemøsten og Asien, oplyser Hartzner og Callesen.

– Overalt, hvor det er muligt, vil vi sende unge fra Danmark og vores nabolande ud og arbejde med projekterne. Både for at engagere de unge i arbejdet, men også for, at de selv skal identificere støtteværdige projekter, hvor de selv skal stå i spidsen for at rejse penge gennem crowdfunding på Mission10fortys hjemmeside.
På den måde ønsker vi at bygge bro og engagere den nye generation herhjemme, så de kan række ud og give konkret hjælp til deres jævnaldrende i lande, der er ramt af humanitære katastrofer og kriser, siger grundlæggerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Psykologen i Mission10forty