Kina: 28 børn og voksne arresteret fra husmenighed

Ti børn og 18 voksne blev arresteret under en razzia i den stærkt forfulgte menighed Early Rain Covenant Church i Kina.

Kinesisk politi har under en razzia i en husmenighed i Sichuan-provinsen den 22. august arresteret næsten alle medlemmerne, heriblandt en baby på under et år, skriver The Christian Post.

Menigheden Early Rain Covenant Church i Sichuanprovinsen i det sydvestlige Kina har i årevis været stærkt forfulgt af myndighederne. Denne gang brød politiet ind i et privat hjem under søndagsgudstjenesten, hvor de arresterede ti børn og 18 voksne.

Betjente fra Chenghua District Mengzhuiwang brød ind i hjemmet hos He Shan, hvor nogle få fra menigheden var samlet til gudstjeneste, skriver CBN News.

“Politiet påstod, at de havde modtaget et opkald om en ulovlig forsamling her,” skrev menigheden på Facebook ifølge International Christian Concern.

Prædikanten, Dai Zhichao, bad betjentene dokumentere, at de havde ret til at afbryde gudstjenesten, men de ignorerede ham og brød ind i huset. Under denne proces blev prædikanten kvæstet, og hans telefon konfiskeret, skriver ICC.

Slået på politistationen

Et medlem af menigheden fortalte ICC, at mange var blevet slået af politiet i detentionen. “Da børnene larmede, truede betjentene med at slå dem i hovedet,” oplyste ICC.
Senere løslod politiet de fleste af de arresterede, men prædikanten og He Shan blev sat under ”administrativ tilbageholdelse” i 14 dage. He Shan fik desuden en bøde.

97 mio. ’illegale’ kristne

Organisationen Open Doors USA anslår, at omkring 97 millioner kristne i Kina er med i ”illegale” eller uregistrerede hemmelige husmenigheder.

For over to år siden ødelagde myndighederne Early Rain Covenant Church (ERCC), som havde 5000 medlemmer. Myndighederne arresterede over 100 af kirkens ledere og medlemmer. Menigheden er også senere mange gange blevet chikaneret af politiet, hedder det i en nyere rapport fra gruppen China Aid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:ERCC har ikke kunnet mødes fysisk siden lukningen i 2018. Lederen, pastor Wang Yi, blev idømt ni års fængsel på grund af ”undergravende virksomhed og illegale forretninger”, skriver CP.