Aarhus markerer ’De Dødes Dag’

Folkekirken i Aarhus inviterer sammen med Aarhus Kommune sørgende og efterladte til at deltage i en række arrangementer lørdag den 6. november.

Musiker Katrine Muff Enevoldsen er blandt andet kendt som medvært på DR-programmet Fællessang, og som sangcoach i talentshowet X Factor.

Allehelgen fejres i Aarhus som De Dødes Dag, en fælles mindedag for alle, der har oplevet at miste. Det sker med en række forskellige kulturelle arrangementer i form af sang, musik, foredrag, kirkegårdsvandringer samt mulighed for at tale med en præst.

Folderen med titlen ”De Dødes dag. Sammen om at mindes” indeholder ikke mindre end 23 forskellige tilbud, hvoraf et er målrettet børn i alderen fra seks til 13 år.

Arrangementerne holdes på en række forskellige stationer i Aarhus: Vestre Udendørs Scene, Vestre Store Kapel, Nordre Kapel og Vestre Lille Kapel.

Blandt programmerne er fællessang ledet af Katrine Muff Enevoldsen, der sammen med Johannes Langkilde har været vært på programmet Fællessang – hver for sig på DR, oplæg ved biskop Henrik Wigh-Poulsen, korsang og kirkemusik i forskellige genrer, foredrag og pilgrimsvandring samt ”Dialog to Go: om døden”, hvor deltagerne får mulighed for to og to at gå og tale sammen undervejs.

Hjælp til sørgende

Ved de to info-stationer på hhv. Nordre og Vestre Kirkegårde kan man få udleveret et program for dagen. Her er der mulighed for at aftale et møde med en præst. Man kan også høre noget om muligheden for at komme med i en sorggruppe.

Arrangementet er gratis og tilmelding ikke nødvendig, oplyser sognepræsterne Hanne Jul Jakobsen og Vibeke Houmøller Kristensen i folderen.