DR2’s Dæmonernes Nat genudsendt til Halloween

Martin og Ulla Nissen fra Haderslev advarer i Dæmonernes Nat både Lasse Spang Olsen og journalisten Elias mod at kontakte dæmonerne.

I programmet ”Dæmonernes Nat”, som blev sendt første gang på DR2 i oktober 2019, advarer et kristent ægtepar, Ulla og Martin Nissen, tv-holdet mod at lade sig besætte af en dæmon.

”Dæmonernes Nat” indeholder interviews med folk, der har oplevet uforklarlige fænomener, blandt andet på Aarhus Teater.

Flere gange bliver filminstruktøren Lasse Spang Olsen og de øvrige medvirkende advaret mod de onde kræfter. Også Thomas Breinholt, som har lavet en række udsendelser i serien

”Åndernes magt”, ved, at der er fare på færde.

Lasse Spang Olsen ville lave et forsøg med at lade en person besætte af en dæmon. Men han ville dog gerne først sikre sig, at vedkommende bagefter kunne komme af med dæmonen. Og det viste sig at være helt nødvendigt.

En rigtig dårlig idé

Journalisten Elias går med til at lade sig besætte, selv om han på forhånd erklærer, at han ikke tror på det. Men der sker noget med ham under seancen med et Ouija-bræt.

Elias fortæller om forskellige typer ubehag, blandt andet feber- og influenzalignende symptomer, ændret sindsstemning og øjenproblemer. Han erkender, at det var ”en rigtig dårlig ide” at eksperimentere med det onde.

Glæde efter udfrielse

Herefter søger Elias hjælp hos den katolske eksorcist Lars Messersmidt. Denne uddrivelse bliver ikke filmet. Kameraholdet er derimod med, da Elias opsøger en etiopisk menighed, hvor præsten og flere fra menigheden beder for Elias og salver ham med olie.

Bønnen og uddrivelsen foregår både på engelsk, amharisk og med tungetale. Elias selv står og smiler, mens det sker.

Bagefter fortæller han, at han følte glæde og ekstremt nærvær – og at hans ben blev gummiagtige under bønnen. Hans øje, der ligesom havde været dækket af en hinde, blev også godt igen.

– Det er en rigtig, rigtig fed følelse. De kalder det Jesus, siger Elias efter mødet med den etiopiske menighed.