Efter 25 år: Ny lovsangs-EP ude med samme producer

Peter Hedelund

Efter 25 års pause siden sidste udgivelse i 1996 er 48-årige Peter Hedelund ude med EP’en ’Hjerteslag’ med fire lovsange.

Peter Hedelund er aktuel med EP’en ’Hjerteslag’ med fire lovsange, som udkom 5. november.

Han synger på pladen akkompagneret af musikere og sangere med relation til Kolding. EP’en er også indspillet i byen, hvor Peter selv bor og går i kirke i Kirkeibyen, en apostolsk kirke.

Tid under nedlukningen

I 1996 udkom Peter Hedelund med albummet ”Et vækkelsesfolk stormer frem”. Siden har han ikke før nu udgivet musik selv, men været gæstesolist.

”Det har været meget overraskende for mange mennesker, at vi dukker op med det her nu,” siger Peter Hedelund.
Under nedlukningen fik han ekstra tid, som kunne bruges til at dyrke sin musikinteresse.

”Jeg personligt har haft travle år med at sætte børn i verden og lederjobs på en efterskole og i MAF. Nedlukningen gav ekstra tid til at få EP’en færdig,” siger Peter Hedelund.

Dermed er EP’en en efternøler, der kom til verden 25 år senere. Til daglig arbejder han som generalsekretær i den danske afdeling af Mission Aviation Fellowship (MAF), som er en kristen missions- og nødhjælpsorganisation.

Han er ud af en frikirke-præstefamilie og tog troen til sig som teenager. Han bor i Kolding med sin kone Sara og deres tre drenge og en pige i alderen 8-13 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:EP’en Hjerteslag består af fire lovsange.

Hjerte for Gud

Hvorfor så titlen ’Hjerteslag’? Jo, i en af sangene bruges udtrykket hjerteslag. Det lyder: Jeg lytter til din røst, dit hjerteslag. Vis mig dine planer for i dag.

”Teksterne og sangene er ment til at få os i sync med Gud og opleve samklang med det, han har på hjerte for os,” siger Peter Hedelund og uddyber:

”Gud har hjerte for os og har noget, han gerne vil have igennem. Vores hjerte skulle gerne banke og slå for ham,” siger Peter Hedelund om dobbeltheden i titlen og livsvandringen og fællesskabet med Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efterskolevenner

Fælles for udgivelsen fra 1996 og den nye er, at de begge er produceret af Jeppe Ibsen Lund.

Livets veje har på forunderlig vis ført Peter og Jeppe sammen ad flere omgange. Først som elever på Efterskolen Kildevæld i Kolding, hvor Jeppe gik i 10. og Peter i 9. klasse i slut-80’erne. Allerede da havde de en fælles interesse for musik.

Senere aftjente Peter sin værnepligt i Herning, hvor Jeppe er opvokset og boede.

Senere bosatte de sig begge i Kolding og bor nu vitterligt et stenkast fra hinanden. Igennem årene har Peter og Jeppe også sørget for lovsang på arrangementer som fx ”1000 mand for Danmark”, og nu står de atter sammen musikalsk med udgivelsen af lovsangs-EP’en ’Hjerteslag’ med fire sange.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjerteslag

Værket ”Hjerteslag” indeholder fire titler: ”Du er evig, Du er sand”, ”Helligånd, kom nær til mig”, ”Ære være Dig” og ”Tage chancer”.

EP’en er tilgængelig på de gængse streaming-tjenester Spotify, iTunes, YouTube, Apple Music og andre online musikbutikker.

Tekster og akkorder findes på lovsang.dk