Hvem lytter vi til?

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker.

Den 22. september gik min 95 år gamle far ind på sit værelse på pejehjemmet og lagde sig til at sove. En halv time senere konstaterede en sygehjælper, som ville sige godnat, at han var gået stille bort. Aftenen før havde han deltaget aktivt i det ugentlige bønnemøde i menigheden.

For snart 100 år siden, i 1932, kom to svenskere til Færøerne og bosatte sig i en bydel ca. 100 meter fra min bedstefars hjem. De to svenskere havde følt et kald til at fortælle færinger om Jesus.

Både børn og voksne lyttede til budskabet, heriblandt min far, som på det tidspunkt var 7-8 år gammel. Han elskede at løbe de 100 meter fra barndomshjemmet for at være med til børnemødet, hvor han lærte kristne sange og hørte budskabet om Jesu kærlighed.

En dag overgav han sit liv til Jesus, og det forvandlede hele familien. Men først skulle de igennem en dramatisk proces.

I 1942 tog min far på landbrugsskole på en anden ø, Sandø. Efter 2 måneder fik han lov til at rejse hjem i efterårsferien for at hjælpe til med fårefangst- og slagtning. Ombord på passagerskibet delte han kahyt med to, som var på orlov fra tuberkulosesanatoriet. Kort tid efter blev min far syg, han var blevet smittet med tuberkolosebakterien.

Ved nytårstid blev han i hast transporteret til landssygehuset i Torshavn, hvor lægerne konstaterede, at smitten havde bredt sig i mave/tarm området. Besked blev sendt til familien, at han kun havde højst en uge tilbage at leve i.

På det tidspunkt var min far den eneste i familien, som havde inviteret Jesus ind i sit liv. Flere af hans ældre brødre havde gjort det modsatte valg, og det i så udtalt grad, at tilstanden i hjemmet var alt andet end god.

Budskabet om min fars sygdom ramte som et piskesmæld. Han var deres øjensten, en glad ung mand, som elskede at fortælle om Jesus. Hans sygdom gjorde, at flere af hans søskende overgav sig til Jesus, og de og hjemmet blev totalt forvandlet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I dag finder finder vi, at der ud fra familien er en stor flok af kristne, som elsker og tjener Jesus, bl.a. en af øernes kendteste gospelsangere, nu afdøde Alex Bærendsen. Og en af min fars sønnesønner er i dag leder af den kristne verdensorganisation Operation Mobilisation’s (OM) færøske afdeling.

Alt dette skete, fordi et par ”tilfældige” svenskere valgte at lytte til Jesus’ stemme og rejste til Færøerne med glædesbudskabet.

Afgørende er, hvem man lytter til.
At lytte til og følge Jesus er både spændende – og livsforvandlende.


Artiklen fortsætter efter annoncen: