Kirker uddeler 1000 julekurve i Nordjylland

Økonomisk trængte nordjyder kan de tre første uger af november søge om at få en julekurv med både madvarer og gaver til børnene. For første gang går flere nordjyske kirker sammen om uddelingen.

Det er 10. gang, Aalborg Citykirke uddeler julehjælp gennem Julekurv.nu. Men i år er også Frederikshavn Kirkecenter og Projekt:KIRKE, Hjørring, med i partnerskabet bag uddelingen.

“Det betyder enormt meget for os, at vi på en helt praktisk måde kan hjælpe vores by og gøre en forskel,” siger Carina Myrup, der er assisterende præst i Frederikshavn Kirkecenter.

Også i Hjørring glæder man sig over de nye muligheder for at være kirke for byen.

“Samarbejdet omkring julehjælp er en naturlig forlængelse af det familienetværk, vi startede op i efteråret, hvor vi giver et pusterum til familier i Hjørring,” siger David Landwehrjohann Lundager, præst, Projekt:KIRKE.

De foregående år har Citykirken haft mange ansøgere fra hele Region Nordjylland. Med det nye partnerskab kan man nu lave lokale uddelinger i flere kommuner og invitere til socialt samvær.

Dan S. Jacobi er ledende præst i Aalborg Citykirke, som nu for 10. gang uddeler julehjælp.

Flere tilbud i kirkerne

”At uddelingen nu også er forankret i lokale kirker i Frederikshavn og Hjørring betyder, at vi bedre kan give modtagerne af julehjælpen mulighed for fællesskab, julehygge og en relation til en kirke tæt på deres bopæl,” siger Dan S. Jacobi, ledende præst i Aalborg Citykirke.

I Aalborg kan man blive en del af Familienetværket, som er et samarbejde mellem Aalborg Citykirke og Blå Kors.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Julegudstjenesten er tilbage efter drive-in-uddeling sidste år. Det samme gælder Julefesten i A2 Aalborg, kulturhus og hjemsted for Aalborg Citykirke.

“Vi er så glade for igen at kunne åbne dørene til stor julefest med gospelkoncert og socialt samvær. Vi ved, at det var noget, som mange modtagere af julehjælpen savnede sidste år. Derfor er det ekstra specielt at kunne byde alle indenfor i år,” fortæller Dan S. Jacobi.

Tidoblet uddeling

Tilbage i 2012 modtog de første 100 nordjyske familier julehjælp gennem Julekurv.nu. Siden da er tallet vokset støt, så det nu i 2021 er tidoblet. De 1000 julekurve vil tilsammen berøre 6000 mennesker i Nordjylland, fortæller koordinator Jens Sand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sammen med de godt 1000 julekurve uddeles 1500 julegaver til børn og teenagere. Hver julekurv vejer omkring 20kg og indeholder madvarer til et traditionelt dansk julebord, samt julegodter.

Finansieringen sker gennem indsamlinger i kirkerne, fondsmidler samt donationer fra privatpersoner og erhvervsdrivende.

“Julekurve og gaver har en samlet værdi af 750.000 kr., men Aalborg Citykirke og partnerkirkerne skal ’kun’ indsamle 300.000 kr. for at finansiere dette. Det giver mulighed for at forsøde juletiden for langt flere familier, end hvis der skulle udbetales gavekort,” fortæller leder af kirkens Mercy Ministry-team Gurli Joensen.

Ansøgere, som ønsker det, kan igen i år få bragt julekurven direkte ud til deres bopæl.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Uddelingen af julehjælpen finder sted i weekenden lørdag d. 18. og søndag den 19. december 2021. Man kan søge hjælpen på www.julekurv.nu.