Multikunstner udgiver bibelhistorisk roman til 40 års jubilæumskoncert

Hans Jørn Østerby

Den 13. november holder Hans Jørn Østerby sin 40 års jubilæumskoncert som professionel sanger og sangskriver i Citykirken i Aarhus. Samtidig udgiver han sin tredje roman.

Hans Jørn Østerby har siden ungdommen elsket at optræde og mærke samspillet med publikum. Han begyndte sin professionelle karriere for 40 år siden og mestrer flere forskellige instrumenter og talenter.

Maler glimt af Gud

Hans Jørn Østerby kan – foruden ”sanger og sangskriver” også kalde sig tryllekunstner, bugtaler, foredragsholder og forfatter. Titlerne sammenfatter han selv med betegnelsen ”multikunstner”.

Men det hele handler om at formidle den kristne tro. Og det sker ikke med højtravende floskler, men ved at gøre brug af personlige erfaringer og tanker.

Den 5. november udkom Hans Jørn Østerbys nye album ”Standing in the Doorway”.

”Jeg forsøger at male et glimt af Gud,” siger han selv. Samtidig er han meget optaget af mennesker.

”Jeg har altid synes, det er spændende at reflektere over relationer mellem mennesker, og hvordan vi på forskellig måde fletter os ind i hinandens liv. Det kan både være, når jeg lever med mine nærmeste, og når jeg møder et ’tilfældigt’ menneske i toget, som jeg falder i snak med,” siger han.

Roman om mennesker, der mødte Jesus

Menneskelige relationer og den kristne tro er også kendetegnende for hans nye roman, som er skrevet over begivenheder i Det Nye Testamente. I romanen har Hans Jørn Østerby trukket fire bipersoner fra evangelierne frem og fortalt deres personlige historie.

”Jeg prøver at sætte mig i deres sted og beskrive, hvordan de personligt har oplevet mødet med Jesus, ud fra den situation, de har stået i. Det synes jeg er vildt spændende,” fortæller han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til jubilæumskoncerten den 13. november udkommer bogen ”Og det blev morgen, første dag”.

På vejen igen

Corona-tiden satte en stopper for livet på landevejen, men gav i stedet mulighed for at lave en YouTube-julekalender for børn, der fortæller juleevangeliet i 24 afsnit, og til nye skriblerier.

Hans Jørn Østerby glæder sig nu over, at han igen er på landevejen og kan holde koncerter.

”Det er fantastisk at møde mennesker igen og få lov til at lave det, som jeg brænder allermest for. Og så glæder jeg mig til et brag af en koncert den 13. november!” slutter han.


Artiklen fortsætter efter annoncen: