Den største katolske katedral i Golfen indviet i Bahrain

Kæmpekirken i Bahrain med navnet ”Our Lady of Arabia Cathedral” blev indviet sidste weekend.

Kardinal Luis Antonio Tagle fra Vatikanet indviede fredag den 10. dec. Cathedral of Our Lady of Arabia i østaten Bahrain. Det skete otte år efter, at Bahrains konge, Hamad bin Isa Al Khalifa, forærede det katolske samfund grunden på 9000 m2.

Der er siddepladser til mindst 2.300 personer i kirken, som har kostet over 14,5 millioner dollars.

– Cathedral of Our Lady of Arabia i Bahrain er et levende tegn på Guds omsorg for sin hjord, fastslog kardinal Tagle under indvielsen.Torsdag havde Bahrains konge officielt åbnet katedralen, men først om fredagen kunne kardinalen fejre messe i den ark-formede katedral, skriver National Catholic Register.

Der bor omkring 80.000 katolikker i Bahrain, som har 1,7 millioner indbyggere. Mange af katolikkerne er immigranter fra Asien, fortrinsvis Filippinerne og Indien. Siden katolikkerne fik overdraget grunden, har der være flere højlydte protester mod kirkebyggeriet fra især sunni-muslimer.

Den nye katedral i Bahrain er indvendigt prydet med store ikon-agtige billeder med motiver fra Jesu liv.

Men nu står katedralen i Bahrain, og man regner med, at den vil tiltrække troende fra hele Den Persiske Golf, hvor der bor omkring 2 millioner katolikker.

I 2011 udråbte Vatikanet officielt ”Our Lady of Arabia” som skytshelgen for stifterne i Kuwait og Nord-Arabien.