VVS’er fandt 600.000 dollars gemt bag toilet i megakirke

En VVS’er fandt et større beløb bag et toilet i Joel Austins megakirke i Houston.

En blikkenslager har afleveret 500 kuverter med dollarsedler, som han fandt i væggen bag et gammelt toilet i Joel Osteen’s Lakewood Church i Houston. Ifølge politiet kan pengene stamme fra et tyveri i 2014.

Den unavngivne blikkenslager fortalte i et lokalt radioprogram, at han havde fundet de mange penge i kirken den 10. november.

“Der var et løst toilet i væggen, og vi havde fjernet klinkerne. Da vi så skulle fjerne toilettet, og jeg tog noget isolering væk, faldt omkring 500 kuverter ud af væggen, og jeg var bare – wauw!” fortæller han. Herefter havde blikkenslageren informeret sin chef og afleveret alle kuverterne, og kirken havde informeret det lokale politi om fundet.

Blikkenslageren oplyste, at Houston Police Department (HPD) havde haft en efterforskning i gang, siden Lakewood Church i 2014 rapporterede et tyveri af $600,000 fra kirkens pengeboks.

I 2014 bekræftede en talsmand for HPD, at der var stjålet $200.000 i sedler og $400.000 i checks fra kirkens pengeskab. Ifølge avisen Houston Chronicle har Lakewood-kirken informeret sine over 40.000 medlemer om tyveriet og bedt dem holde øje med deres bankbeholdninger.

Ifølge megakirken var det stjålne beløb fuldt forsikret, selv om beløbet fra forsikringsselskabet endnu ikke er udbetalt. I mellemtiden havde en gruppe ved navn Crime Stoppers of Houston tilbudt en dusør på $25.000 for nye oplysninger om tyveriet i 2014.