Aktiv kunstmaler og forbeder 80 år

Peer Laigaard

– Jeg er ikke blevet ældre, siden jeg blev frelst for 19 år siden. Det går forrygende, og jeg cykler 10 km hver dag, når det er vejr til det, fortæller Peer Laigaard fra Artsalling Gallery til Udfordringen på sin 80-årsdag den 19. januar.

Den tidligere møbelsnedker, der stadig maler næsten hver dag, holder åbent i galleriet på bopælen. Der er dog ikke så mange gæster for tiden, fordi folk enten har corona eller er bange for smitten.

Til gengæld er der gang i Peers forbønstelefon døgnet rundt.

Så går jeg til Tronen

– Folk ringer fra hele verden. Især mellem midnat og klokken 2 om natten er der kul på. Folk ringer og fortæller om kræft eller corona. Så går jeg til Tronen, og spørger, hvad jeg skal sige, og uanset hvad sygdommen er, får de svar, før solen står op.
I sidste uge ringede en bekendt fra Afrika og hendes veninde, for at bede om helbredelse for corona. De var så syge. Men de var oppe igen næste dag.
Det sker ind imellem, at der ikke er hul igennem til helbredelse. Det kan skyldes, at folk ikke er frelst, eller måske fyldt med dæmoner. Så kan det være, at jeg skal bede frelsesbønnen med dem først.
Men forhindringerne er ikke fra Herrens side. Det er altid noget, som folk først skal have på plads, fortæller Peer Laigaard, der med egne ord aldrig har haft det så travlt som nu.

Peer udstiller både store og små billeder i Artsalling Gallery i Ramsing. Her er især mange Jesusbilleder med motiver fra jul og påske, billeder fra Jerusalem samt naturbilleder fra Limfjorden.

Blev selv helbredt

Mens Peer Laigaard stadig var møbelsnedker, blev han så syg af slidgigt, at han var uarbejdsdygtig og på randen af fallit.

Som en sidste udvej fulgtes han med en ven til et helbredelsesmøde med den tidligere Volvo-direktør Hans Berntsen.

Peer Laigaard kørte de små hundrede kilometer fra Ramsing ved Skive til Randers, hvor Hans Berntsen den 6. januar 2003 skulle tale i Den Evangeliske Frikirke.

– Det var jo utroligt, det han sagde om mennesker, der var blevet helbredt i Jesu navn. Jeg troede ikke rigtig på det. Men jeg gik alligevel frem til forbøn efter hans tale.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg har to problemer,” sagde jeg til Berntsen. ”Min ryg og min elendige økonomi.”

– Nå, men det må vi da have gjort noget ved, sagde Berntsen bare, og så bad han.

Da Peer gik fra mødet den lørdag, var hans smerter i ryggen fuldstændig forsvundet. Og med en ændring af afdragsordningen med banken og et nyt job blev al hans gæld betalt i løbet af et kvartal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er en stor Gud, vi har, konstaterer Peer Laigaard, som ud over sin internationale forbønstjeneste og kunstarbejdet for tiden forbereder sin første udstilling i Holland.