Britisk AA-gruppe ekskluderet på grund af ’kristne møder’

En gruppe i Yeovil i Sydengland blev ekskluderet af Anonyme Alkoholikere, fordi de talte om Jesus og bad Fadervor. Modelfoto

En Alcoholics Anonymous-gruppe under Somerset-regionen er blevet adskilt fra moderorganisationen, fordi møderne har kristent indhold, skriver Premier Christians News.

Lederne af gruppen, som mødes i en kirke i Yeovil, fik via regionskontoret besked om, at bøn og samtale om Jesus havde fået et nyt medlem til at føle sig ubehageligt til mode.

De regionale ledere af AA har nu efter en afstemning slettet gruppen fra AA’s online oversigt.

I referatet fra et møde i Somerset Intergroup, som har opsyn med AA-grupperne i regionen, hedder det, at kirken holdt et ”kristent baseret møde, et dejligt møde, men ikke i overensstemmelse med AA’s retningslinjer.”

Der blev også udtrykt bekymring over en meddelelse under et gruppemøde, hvor det blev sagt, at den eneste vej til helbredelse er gennem troen på Jesus.

Kristendommen bliver marginaliseret

Somerset Intergroup fastslår, at der ikke er noget forkert ved at tale om Jesus, men den type samtale hører ikke hjemme i et AA-møde.

Eksklusionen undrer og ryster John Palmer, der frygter en marginalisering af kristne og samtidig peger på vigtigheden af bøn:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”AA blev gundlagt af kristne for at frelse og forvandle menneskers liv. I årenes løb har jeg set kristendommen blive undergravet og marginaliseret fra organisationen som helhed. Det er trist at se, og jeg tror, det betyder, at AA vil få mindre effekt i menneskers liv.
Selvfølgelig behøver man ikke være kristen for at være med i en AA-gruppe, men hvis man ikke kan bede Fadervor i en kirke uden at blive behandlet på denne måde, hvad er det så lige, der sker for os?” spørger han. Samtidig understreger han, at gruppen vil fortsætte med eller uden medlemsskab af Alcoholics Anonymous.

– Jesus kan sætte mennesker fri, og det var baggrunden for at starte AA, siger advokat Andrea Williams fra Christian Concern.

Kristne advokater går ind i sagen

Advokatgruppen Christian Concern vil nu tage sagen op og arbejde for at få den kristne AA-gruppe genoptaget i Alcoholics Anonymous.
Direktør og sagfører Andrea Williams har ifølge Premier udtalt:

”Evangeliets budskab handler om en frelser, Jesus, som kom for at give håb til os alle. Kraften i evangeliet er det, som i sin tid inspirerede folk til at starte AA, fordi man så, hvilken radikal forvandling der skete med alkoholikere, der fandt håb og helbredelse gennem Jesus Kristus.
Det at afvise og straffe kristne, så de ikke kan tiltrække nye medlemmer, bare fordi de deler håbets evangelium, er foruroligende og latterligt. Er det nu blevet krænkende og upassende at bede Fadervor i en kirke?” spørger Andrea Williams, der som leder af advokatgruppen har ført mange sager for kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er trist, men ikke overraskende i vor tids cancel-kultur at høre fra denne gruppe, at evangeliet ikke længere er passende for AA og at det skal holdes ’adskilt’.
Vi opfordrer AA til at genoptage denne gruppe på deres online oversigt og til at anerkende den afgørende rolle, som den kristne tro spiller, når det gælder at forvandle liv,” slutter Andrea Williams.