Mange nytårsforsætter om troen

Hveranden kirkegænger vil styrke sin relation med Gud, viser undersøgelse fra USA.

Kirkegængere og folk med en uddannelse er mest motiverede for ændringer, siger admin. direktør Scott McConnell.

Løfter angående helbred, tro og økonomi er topscorere blandt amerikanernes nytårsforsætter, fastslår Lifeway Research ved årsskiftet.

I en ny undersøgelse fandt Lifeway Research, at 44 procent af USA’s voksne har lavet nytårsforsætter om deres helbred.

29 procent har haft fokus på deres relation til Gud, mens andre 29 procent har et nytårsforsæt, der handler om økonomi. Hver fjerde (26%) siger, at de har et nytårsforsæt, der handler om relationen til et familiemedlem.

“Nytårsforsættet reflekterer de ændringer, folk gerne vil gennemføre,” siger administrerende direktør i Lifeway Research, Scott McConnell. Han fortsætter:

“COVID-19 pandemien har måske tvunget eller opmuntret folk til at ændre noget ud over den årlige påmindelse, som et nyt år indebærer.
Men et nytårsforsæt er stadig noget, som de fleste amerikanere laver på et eller andet tidspunkt i deres liv.”

Omkring halvdelen (48 procent) af de kristne, som går i kirke hver uge, har nytårsforsætter om deres relation til Gud. Det samme gælder 20 procent af dem, der søger kirken mindre end én gang i måneden.

Yngre vil satse på Gud

Især blandt de yngre generationer har mange et nytårsforsæt, der handler om Gud. Det gælder således 35 % af både de 18-34 årige og de 35-49 årige.

Blandt de 50-64 årige er det 25 %, og blandt folk over 65 vil 17 % styrke relationen med Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt de respondenter, der ikke identificerer sig med en kirke, svarer 14%, at de tidligere har haft et nytårsforsæt om relationen til Gud.

Omkring halvdelen af de kristne (48 %) som går i kirke hver uge, har også et nytårsforsæt, der handler om deres helbred. Men blandt dem, der går sjældnere i kirke vil endnu flere, nemlig 38%, gøre mere for deres helbred i det nye år.

Blandt amerikanerne generelt har mange nytårsforsætter om, hvordan de bruger deres tid (22 %), arbejde (18 %) og relationer med en ven (15 %).


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det at lave et nytårsforsæt viser ikke, hvem eller hvad en person forholder sig til, når det gælder ændringer i deres liv, eller hvor succesrige de er. Men de højere tal blandt de yngre voksne, som har en videregående uddannelse – og kirkegængere – viser, at de har højere motivation for at lave ændringer, i det mindste i form af nytårsforsætter,” konkluderer Scott McConnell.

I undersøgelsen deltog 1005 voksne amerikanere.