Indien blokerer for bidrag til Mother Teresas arbejde

”Jeg er født som albaner. Nu er jeg borger i Indien. Jeg er også en katolsk nonne. I mit arbejde tilhører jeg hele verden. Men i mit hjerte tilhører jeg Kristus,” udtalte Mother Teresa, som især blev kendt for sit arbejde blandt Indiens fattigste. Foto: Azquotes

Indiens regering har i juleugen forbudt udenlandsk støtte til Mother Teresas hjælpearbejde. Beslutningen kædes sammen med hinduisters gentagne angreb mod kristne, som beskyldes for at tvinge folk til at konvertere, skriver Associated Press.

Det katolske hjælpearbejde Missionaries of Charity blev startet af Mother Teresa i Kolkata i 1950. Nu nægtes NGO’en retten til at modtage støtte fra udlandet, med den begrundelse, at den ikke lever op til lokale regler.

Det vil gå hårdt ud over Indiens fattigste, som gennem MOC blandt andet får tag over hovedet.

Mange angreb på kristne

MOC’s problemer kommer efter en række angreb mod kristne i forskellige områder af Indien. Her angriber højreorienterede hinduistiske grupper de kristne, og anklager både præster og kirker for at tvinge folk til at konvertere.

De værste angreb er sket i den sydlige delstat Karnataka. Her har kristne oplevet næsten 40 tilfælde af vold eller trusler om vold i 2021, hedder det i en rapport fra Evangelical Fellowship of India.

Midler ikke indefrosne

Forrige mandag skrev den øverste minister for West Bengal State, Mamata Banerjee, på Twitter, at regeringen havde indefrosset NGO’ens bankbeholdning. Det var dog ikke tilfældet.

Derimod bekræfter MOC, at regeringens kontor for kontrol med udenlandske tilskud (Foreign Contribution Regulation Act) ikke havde godkendt NGO’ens seneste ansøgning.

Anklaget af hinduister

Missionaries of Charity er blevet politiundersøgt i delstaten Gujarat efter klager over, at piger, der modtog hjælp, blev tvunget til at læse Bibelen og citere kristne bønner. NGO’en har dog benægtet disse anklager.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



NGO’en driver hundreder af såkaldte shelters for verdens fattigste. Netop disse blev af Mother Teresa betegnet ”de fattigste af de fattige”.

Lille religiøs minoritet

Indien har den næststørste katolske befolkning i Asien efter Filippinerne, men de ca. 18 millioner katolikker udgør kun en lille minoritet i den enorme hindu-nation med 1,4 milliarder indbyggere.

Siden den hindunationalistiske Narendra Modi blev premierminister, er der sket stadig hyppigere angreb på minoriteterne i Indien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Mother Teresa modtog i 1979 Nobels Fredspris for sit arbejde, og Pave Frans erklærede hende helgen i 2017, to årtier efter hendes død.