Er skilsmissen årsag til mine børns problemer?

Er min og mine børns byrde med sygdom selvforskyldt? Er Guds kærlighed fortsat hos mig? spørger En fraskilt kvinde.

Kære Orla Lindskov

Jeg læser med stor interesse din Brevkasse i Udfordringen.

Mange af Brevkasserne handler om vigtigheden af at tænke og tale positivt. Men når så der kommer nød, bekymring og sygdom ind i ens liv, så kan det være svært at opretholde det positive i ens tanker og tale.

Især da når det som i mit tilfælde ikke kun er mig selv, der er ramt af sygdom. Det er mine to børn også. Vi føler os helt væltet omkuld.
Jeg er kvinde og er troende. Jeg forsøger med al min energi og med alt det overskud, jeg har tilbage, at blive ved med at tro på Guds kærlighed.

Men hvor er det svært nu at blive ved med at tro på Guds beskyttelse af mig og af mine kære børn. Vi er nemlig nu hårdt ramt. Jeg er begyndt at stirre på mine fejl og mangler, for dem er der mange af, også på det åndelige område.

Tvivlen kommer så let ind i mig nu. Tvivlen på om Gud elsker mig, som jeg er. Tvivlen på hans kærlighed. Er han villig til fortsat at beskytte mig og mine børn? Er han virkelig min hyrde?

Jeg er faktisk kommet i tvivl om næsten alt efter min skilsmisse. Jeg er ikke så stærk mere. Vores skilsmisse var nok et hårdt slag for os begge. Men det kunne ikke være anderledes. Jeg synes mit liv er blevet som en stor byrde fra dag til dag.

Tør jeg gribe ud efter Guds hånd efter skilsmissen? Både min mand og jeg var enige om, at skilsmissen var selv-forskyldt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Holder Gud sig på høflig afstand af mig nu? Tankerne myldrer i mit hoved. Hvor tror du, at jeg kan finde skjul for alle de tanker? Er min og mine børns byrde med sygdom selvforskyldt?

Er Guds kærlighed fortsat hos mig, også efter min skilsmisse?

Måske vil du opfatte mit brev som værende naivt skrevet, men det har stor betydning for mit selvværd, hvis du vil tage dig tid til at svare på det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hilsen fra
En fraskilt kvinde.

Jesus bar al vor skyld og vore byrder

Kære fraskilte kvinde

Jeg opfatter ikke dit brev som naivt.

Jeg læser ud af dit brev, at du er hårdt ramt af modgang og af sygdom, og når der kommer modgang og sygdom, så kommer tvivlen. Så kan det være svært at holde fast i løftet om Guds kærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men husk på, at Guds kærlighed forlader dig ikke, selvom du er i mørke. Det står i Salme 23, Hyrdesalmen: – ”Skal jeg end vandre i døds-skyggernes dal, jeg frygter ikke ondt, for du er hos mig.”

Alligevel sker det, at stemmen fra mørket prøver på at få magt over os under modgang. Det er det, du oplever lige nu.
Nu råber stemmen fra mørket til dig:

– ”Tror du virkelig på, at Gud er kærlighed?”

– ”Tror du virkelig på, at han elsker dig, som du er?

– ” Tror du virkelig på, at han elsker dig med alle dine fejl?”

– ”Tror du, at han er villig til at beskytte dig og dine børn og være hyrde for jer?”

Der er mange troende, der kommer i tvivl om Guds kærlighed, når de stirrer på deres egne fejl, svagheder og modgang. Du nævner fx din skilsmisse flere gange.

Men uanset hvad det er, du kæmper med, alligevel er Guds kærlighed nær ved dig. Han holder sig ikke på høflig afstand af dig og dit liv. Husk på, at i Jesus Kristus steg Guds kærlighed ned i vores mørke, ned i vores sygdom og smerte, ned i vores skyld.

Skilsmisser er onde, især når de involverer børn. Jeg vil ikke komme nærmere ind på jeres skilsmisse, men blot sige, at når I angrer, er der ikke mere nogen byrde af skyld, I skal bære, heller ikke selvom byrden er selv-forskyldt.

På korset bar Jesus al den skyld, der lå på os alle (Es.53,6).

Om det skriver profeten Esajas kap. 53, vers 6: – ”at Herren lod den skyld falde på Jesus, som lå på os alle.”

Det betyder: – at Guds kærlighed i Jesus Kristus tog vores byrder fra os på Golgatas kors, og hans kærlighed ønsker at bære vores liv videre. Det skal vi tro på, ellers kommer vi ind under frygtens herredømme.

Mange danskere bliver knust under livets byrder, fx under sygdom og tab. De kender desværre ikke Jesus Kristus som deres byrde-bærer.

Det, der betyder noget for dit liv lige nu, det er, at du lader dig finde af Guds søgende kærlighed og lader dit liv bære af hans kærlighed.
Den kærlighed kommer til dig, når du kalder på Helligånden i Jesu Kristi navn.

Men husk, det betyder så ikke, at du ved troen på Guds kærlighed afskaffer frygt, angst, sygdom og alle de andre byrder fra dit liv. Alle disse onde byrder bliver vi først fri for, nå vi går igennem Perleporten ind til Gud.

Men vi kan lære af Helligånden at søge skjul i Guds kærlighed under alle forhold.

Med venlig hilsen
Orla Lindskov.