Jesus-statue ødelagt af Indiens regering efter hindu-protester

Denne 6 meter høje Jesus-statue i Karnataka State blev fjernet og ødelagt efter klager fra hindu-nationalister.

En seks meter høj Jesus-statue, som har stået i staten Karnataka i det sydlige Indien i 18 år, er blevet ødelagt af regeringen efter protester fra hindu-nationalister, skriver Christian Today.

De lokale myndigheder hævder, at statuen, der stod ved St. Francis Xavier’s kirke i landsbyen Gokunte, var bygget på en grund, der tilhører regeringen og er øremærket til græsning for kreaturer.

Nedrivningen i forrige uge blev ifølge myndighederne beordret af højesteret i Karnataka, hvorimod lokale kristne ledere udtaler, at sagen endnu ikke var afgjort.

Bangalores ærkebiskop, Peter Machado, har fordømt nedrivningen og sagt, at kirken kan dokumentere ejerskabet for landområdet. Men trods de kristnes forsøg på dialog har myndighederne ikke været samarbejdsvillige, fortalte han.

”Det var hjerteskærende, at se hundreder af mennesker græde. Det er trist, at myndighederne har gennemført endnu en skånselsløs ødelæggelse af en kristen struktur, som inkluderede en seks meter høj Jesus-statue og de 14 kors-stationer,” udtalte ærkebiskoppen, som bekræftede, at sagen endnu ikke var færdigbehandlet ved højesteret.

Han tilføjede, at der har været seks lignende nedrivninger de seneste to år og advarede om faren for flere angreb på kirken i hele landet, hvor kristne kun udgør 2,3 % af befolkningen mod omkring 80 % hinduer.