Kirke bliver til biograf i marts

– Movie March handler om at kommunikere evangeliet ind i vores samtid gennem filmklip, fortæller ledende præst Jesper Kure.

Under temaet ”Movie March” laver Kirkeibyen på Lykkegårdsvej sin nye kirkesal om til biograf med popcorn og sodavand under gudstjenesterne i marts måned.

Den kommende måned vil kirkegængerne i Kirkeibyen i Kolding kunne opleve en slags biografstemning, når der er gudstjeneste søndag formiddag. Her bruges der klip fra kendte film til at illustrere Bibelens budskaber, der pyntes særligt op til anledningen, og deltagerne får mulighed for at nyde popcorn, slik og sodavand undervejs.

– Det er en måde at kommunikere evangeliet på ind i samtiden. På sin tid fortalte Jesus gode historier, som folk kunne relatere deres liv til. De var pakket ind i hverdagseksempler og illustrationer. Når vi laver Movie March er det egentlig for at kommunikere Evangeliet, som betyder de gode nyheder, ind i vores samtid gennem filmklip. De fortæller en historie, der kan give os eftertanke og inspiration i vores hverdag, fortæller Jesper Kure, der er ledende præst i kirken.

Plads til 1000 deltagere

Præsten glæder sig til at slå dørene op i det nye kirke- og kulturcenter ”Samværket”, der med sine 2.400 kvadratmeter har plads til 1000 deltagere.

– Det nye hus kommer til sin ret med en måned som Movie March, hvor vi favner livets store temaer med tydelig evangelisk kant. Der bliver rum til fest og glæde, til refleksion og til følelser. Alt det skylles ned med popcorn og cola eller kaffe og kage, siger Jesper Kure.
Ud over filmklip og lidt til ganen fremhæver han, at både gudstjenesterne på dansk søndag kl. 10.30 og på engelsk kl. 19 vil indeholde genkendelige elementer.

– Prædikenen vil være en vekselvirkning mellem filmklip og Bibelens ord, og til gudstjenesten vil der også være Kirkeibyens velkendte rytmiske lovsang, der er fyldt med energi. Det krydres så med optræden fra dygtige sangere og musikere. Alt sammen for at skabe rammen for et fællesskab, hvor der er mulighed for at få et nyt og større netværk.

Kirkeibyen er en frikirke i Kolding, der blandt andet er kendt for sit engagement i lokalsamfundet gennem socialt arbejde med familienetværk, værested og foodbank. Kirken har også en afdeling i Fredericia og på landsplan er den en del af Apostolsk Kirke.