Striklapper kan hjælpe Ukraines børn

Strik en lap og hjælp Ukraines børn, opfordrer Emilie fra Kolding.

Emilie Abildtrup opfordrer alle strikke- og hækleinteresserede til at bruge garnrester til støtte for ukrainske flygtningebørn.

Emilie fra Kolding fik en god idé og indsamler nu strikkede lapper til tæpper. Hver lap giver en donation på 5 kroner til Red Barnet og tæpper til ukrainske flygtninge i Danmark.

Hvis man strikker eller hækler, kan man med sine garnrester lave lapper som støtte til Ukraines børn. Hver eneste lap giver en donation på 5 kroner til Red Barnet, og til sidst bliver alle lapperne syet sammen til tæpper, der gives til ukrainske flygtninge her i landet.

Gør en forskel

Ideen opstod hos Emilie Abildtrup, der er en helt almindelig kvinde med et stort hjerte og en brændende interesse for strikning.

”Jeg har set i fjernsynet, hvordan børn er på flugt fra deres hjemland. Det er forfærdeligt og hjerteskærende, og jeg har tænkt meget på, hvordan jeg selv kunne gøre bare en lille forskel,” fortæller Emilie Abildtrup, der bor i Kolding.
Emilie strikker meget, og da hun fik øje på sine mange garnrester, fik hun tanken om at aktivere det store netværk af andre strikke- og hækleinteresserede, hun er en del af på Instagram.

”Det er et stort fællesskab, hvor vi inspirerer hinanden. Jeg har omkring 2.700 følgere, og mine opslag når ofte ud til 50.000 mennesker. Jeg håber derfor på, at mit opslag med denne indsamling af strikkede lapper kan nå langt omkring,” siger Emilie.
Farve, mønster og struktur er underordnet, og Emilie tager både imod lapper af alle størrelser og de mange strikkeprøver, som også ligger rundt omkring hos mange strikkere.

”Vi sidder jo og strikker alligevel, og på denne måde kan man være med til at gøre bare en lille indsats midt i alt det forfærdelige,” siger Emilie.

Virksomheder støtter

Donationerne kommer fra virksomheder, der støtter Emilies indsamling, og målet er at samle 2.000 lapper, der kan omsættes til 10.000 kroner til Red Barnet.

Man kan følge Emilies initiativ på hendes Instagram-konto @abildtrupknits.


Artiklen fortsætter efter annoncen: