Ungt par udgiver børnelovsangs-EP

Det musikalske ægtepar Natalie og Benjamin Dalby Aagaard bruger kunstnernavnet ”Kongens efterfølger”, når de synger og udgiver deres børnelovsange..

Vi kan ikke lade være, siger Benjamin (23) og Natalie Dalby Aagaard (22). Med kunstnernavnet ”Kongens efterfølger” udgav de den 17. juni børnelovsangs-EP’en ”Vi står sammen”.

På EP’en finder man alt lige fra en funky 70’er sang til en sød godnatsang, som de begge har fået sunget, da de var helt små. Der er sange på EP’en, som er rettet til de små børn samtidig med, at der også findes numre til between alderen.

– Hele projektet startede helt stille og roligt ved at min kone og jeg skrev nogle ”hyggebørnelovsange” i vores stue, fortæller Benjamin Dalby Aagaard. Lige pludselig blev det til en kæmpe produktion, takket være over 160 frivillige, som ville bidrage på hver deres måde. Benjamin står bag produktion og mix af Ep’en, som også udkommer på hans eget pladeselskab ”Shema Records”.
Men det er ingen tilfældighed, at de to unge har valgt at udgive en børnelovsangs-EP

– Vi har altid været kæmpe fans af børnelovsang, så det føltes kun naturligt, at vi selv skulle prøve at lave noget inden for den genre, siger de. Det fedeste ved børnelovsang er, at man kan lege med både musikken og sproget på en måde, som er med til at gøre budskabet mere jordnært og let forståeligt, sådan at både børn og voksne kan være med, forklarer de.

Spiller selv instrumenterne

Benjamin har indspillet en stor del af instrumenterne selv. Derudover har de fået nogle gode venner til at hjælpe med indspilningen af instrumenter på nogle af sangene. Natalie synger sangene “Fri” og “Den Sande Superhelt”. Børnene der synger på EP’en går alle i koret på Thomasskolen i Skovlunde.

– Vi håber, at sangene på EP’en bliver taget godt imod af både børn, unge og voksne, siger Benjamin og Natalie. ”Det vildeste, der kunne ske, var, hvis folk gjorde brug af både sange og fagter i deres menigheder! Vi synes virkelig, vi har gjort en del for at ramme så bred en lyttergruppe som muligt, bl.a. ved at vi har udgivet en musikvideo, lavet af et professionelt filmhold, til sangen “Vi Står Sammen” og endnu en musikvideo til sangen “Fri”, som udkommer d. 1 juli. Der kommer helt sikkert mere i fremtiden – vi har endda planer om at udgive en sang ekstra om et par uger!” fortæller de.

Benjamin og Natalie er en del af Lindehøj Kirke, som også har bakket op om projektet. Benjamin arbejder deltid med at få startet sit pladeselskab op, og derudover er han også deltid i en outdoor butik. Natalie studerer til lærer og har netop afsluttet 2. semester.
Musik er en stor del af deres hverdag. De elsker både at spille lovsang i dagligstuen, til gudstjenester, lovsangsarrangementer og bryllupper.

Man kan finde deres musik på alle tænkelige streamingtjenester under kunstnernavnet Kongens Efterfølger eller købe dem på CD på deres Facebook-side Kongens Efterfølger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: