Tour de France og ’det gunstige øjeblik’..

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Søndag den 3. juli ved 14-tiden ventes alle de kendte cyklister i Tour de France at suse forbi – lige udenfor Udfordringens hus i Christiansfeld.

Som bekendt begynder Tour de France i år med tre dage i Danmark, hvor cyklisterne først kører rundt i København, derefter over Storebæltsbroen og den tredje dag fra Vejle til Sønderborg. Langs ruten pynter befolkningen op med såkaldt land-art og kommunerne bruger mange ressourcer på at markere og udnytte begivenheden.

Det er nemlig en meget stor medie-begivenhed, som transmitteres på tv til 3,5 milliarder tv-seere…! Foruden de 12-15 millioner, som er tilskuere langs selve ruten. Så hvad enten man nu interesserer sig for cykelløb eller ej, så er det stort, at Tour de France i år for første gang nogensinde kører tre dage i Danmark.

Og for os, som bor eller arbejder langs ruten er det selvfølgelig noget helt særligt. Men det tager jo nok kun ca. 5 -10 minutter for hele feltet at suse forbi, så det gælder om at være på rette tid og sted! Selv har jeg bogsalg på en lejr, og har en del andre opgaver. Men søndag skal jeg selvfølgelig være på plads på Udfordringen, når de suser lige forbi vores parkeringsplads.

I dagens anledning spærrer vi p-pladsen af og stiller stole og borde op for vores egen Café Morgenstjernen. Vi har også skaffet et 75 tommer tv, så folk vil kunne følge cyklisterne før og efter de få dramatiske minutter. Apostolerne har i samme uge en SommerCamp i Kolding. Og de har også sørget for at deltagerne kan opleve denne specielle engangs-begivenhed.

For der er nogle minutter, som man nødig vil gå glip af.

”Det gunstige øjeblik”

I løbet af vore liv oplever vi nogle særlige øjeblikke, som er vigtige – ja måske afgørende – for os. Først og fremmest er det afgørende, at vi tager imod Jesus i vore liv, for uden ham er der kun evig fortabelse i vente. Paulus opfordrer derfor dem, der er troende, til at bruge ”det gunstige øjeblik” og de særlige muligheder, der kan opstå, for at svare på spørgsmål eller sige noget, som kan hjælpe andre til tro – og dermed deres evige frelse.

Det er altså meget vigtigt. Så når chancen er der, må den ikke gå tabt. Vi må gribe chancen, når den er der.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vær vise i jeres omgang med dem udenfor, og brug det gunstige øjeblik. Jeres tale skal altid være venlig, krydret med salt, så I ved, hvordan I skal svare hver enkelt,” skriver han i brevet til Kolossenserne 4,5-6 (Bibelselskabet)

Paulus skriver her til de troende kristne, som dengang levede under voldsom forfølgelse. Men selv dér gælder det om at vidne om den skat, man har fundet. Sådan som vores trossøskende i Korea, Kina og den muslimske verden gør i dag. Og netop disse steder bliver der flere kristne.

Men i Efeserbrevet 5,15-20 kommer Paulus med en anden formaning, som måske passer bedre til os, der lever i frihed og med mange flere muligheder. Paulus formaner til, at vi ikke klatter dette vigtige liv væk på alt det ligegyldige, som verden er optaget af:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Se derfor til, hvordan I lever, ikke som uvise, men som vise. Brug det gunstige øjeblik, for dagene er onde. Vær derfor ikke tåbelige, men forstå, hvad der er Herrens vilje. Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren, og sig altid Gud Fader tak for alt i vor Herre Jesu Kristi navn.”
Det er vigtigere end selv Tour de France at søge Gud, mens chancen er der.