USA: Brandbombe mod pro-life graviditetscenter

Højesterets snarlige afgørelse om retten til abort har fået pro-choice-folk på barrikaderne.

De voldelige angreb skal ikke hindre CompassCare i at hjælpe kvinder eller redde ufødte børn, fastslår direktør Jim Harden, som her ser på skaderne i klinikken i Buffalo. Foto: Twitter.

To brandmænd måtte på hospitalet, efter at aktivister sidste tirsdag havde angrebet et pro-life graviditetscenter i Buffalo i delstaten New York, skriver Christian Post.

Angrebet er bare et af mange, hvor aborttilhængere viser deres frustration over den forventede højesteretsdom om retten til fri abort.

Pro-Choice terror

Fra den kristne klinik CompassCare, som med egne ord ”hjælper kvinder i Buffalo og i hele NY State og eliminerer behovet for abort,” lyder meldingen, at kontoret blev ”brandbombet af abort-terrorister.” Både politi og brandfolk rykkede ud til stedet, efter at man havde set røg fra kontoret på Eggert Road.

”Vinduerne i receptionen og sygeplejerskernes kontor blev knust, og der blev tændt ild. Gerningsmændene efterlod også graffiti med henvisning til abort-terrorgruppen Jane’s Revenge med ordene ’Jane Was Here.’”

Ifølge udtalelsen fra klinikken har Jane’s Revenge taget ansvar for lignende hærværk mod et pro-life graviditetscenter i Wisconsin.
Efter angrebet i Wisconsin advarede Jane’s Revenge om flere angreb de næste 30 dage mod ”anti-choice-faciliteter og -grupper”.

CompassCare’s CEO Jim Harden har kaldt volden ”aborttilhængernes Krystalnat.” Men de voldelige angreb skal ikke hindre CompassCare i at hjælpe kvinder eller redde ufødte drenge og piger, fastslår Jim Harden. Han tilføjer, at CompassCare nu har søgt professionel hjælp for at sikre deres bygninger og personale mod nye angreb.

En sværtbevæbnet mand ville dræbe højesteretsdommer Brett Kavanaugh den 8. juni.

Ville dræbe dommer

Også højesteretsdommer Brett Kavanaugh er i fare på grund af sin støtte til begrænsninger af retten til fri abort. Den 8. juni anholdt politiet en sværtbevæbnet yngre mand uden for Brett Kavanaugh hjem i udkanten af Washington D.C.. Overfor politiet erklærede den anholdte, at han ville dræbe højesteretsdommeren, fordi han er vred over et lækket udkast fra højesteret, som indikerer, at USA’s abortlov ”Roe versus Wade” skal omstødes.

Afgørelse om abortsagen

Hærværket mod Compass-Care og attentatforsøget er sket omkring en måned efter offentliggørelsen af det lækkede udkast om ændringer i abortloven. Højesteret i USA ventes at tage endelig stilling vedrørende abortloven i slutningen af juni.


Artiklen fortsætter efter annoncen: