Hvordan ville danske unge have oplevet Seksdageskrigen?
I romanen ’Seks dage i juni’ oplever tre danske drenge pludselig Seksdageskrigen på nærmeste hold, mens de er volontører i en kibbutz ved den smukke Genezaret Sø.
Venneparret Janus og Frederik er opvokset på samme børnehjem, mens Janus’ tvillingebror, Halvor, er opvokset i en kernefamilie. Planen er, at brødrene skal lære hinanden at kende under volontøropholdet, men fra starten er der konflikter mellem de tre. Det bliver ikke mindre kompliceret, da Frederik begynder at flirte med en af pigerne på kibbutzen.
Samtidig bryder Seksdageskrigen løs, og de naive danskere vælger at blive i landet, hvor de pludselig befinder sig midt i en både rå, brutal og uforudsigelig krig. Forfatteren, Peer Louis Aarestrup, har selv oplevet både Israel og kibbutzlivet, og han har gennem venskab med en jødisk familie med rødder i Europa en god forståelse for, hvor vigtigt det nye hjemland var for alle dem, der ankom til landet efter Anden Verdenskrig.
I sit efterskrift takker Peer Louis Aarestrup også forlaget Scandinavia for tilladelse til at bruge centrale oplysninger fra Michael B. Orens bog ’Six Days of War’, på dansk ’Seksdageskrigen’, som blev udgivet af Scandinavia i 2005. ’Seks dage i juni’ er Peer Louis Aarestrup 7. udgivelse, og flere af hovedpersonerne i de tidligere bøger optræder igen i denne roman. Bogen er på 297 sider og udgivet på Forlaget Dreamlitt.