Kræs for kendere

Phil Keaggy har genudgivet succespladen Sunday’s Child fra 1988 i en remastered udgave med to bonus discs med masser af bonusmateriale.

Denne plade blev et slags gennembrud for Keaggy. Før han startede sin solokarriere, var han guitarist i bandet Glass Harp og opnåede et ry som en vældig dygtig guitarist. Så blev han pop-artist på det kristne marked, men fik ikke den store opmærksomhed før denne plade, der nu er genudgivet.

Der var og er en enorm god energi, og når man hører de to bonusdiscs får man hurtigt fornemmelsen af, at de hyggede sig gevaldigt med at indspille den, og der var lavet et stort forarbejde i form af forskellige demoer for at komme frem til det helt rigtige resultat.

Der er ikke noget band, der hedder Sundays’ Child. En af sangene hed dette, og bandet, Keaggy havde omkring sig, var nogle af de bedste studiemusikere, der fandtes på den tid. Det er også interessant, at netop de folk (på nær bassisten Rick Cua) senere gik sammen og dannede bandet Chagall Guevara med Steve Taylor i spidsen (i stedet for Keaggy).

Keaggys stemme har altid mindet en del om Paul Mccartneys, og på denne indspilning tog han konsekvensen og forsøgte at skabe lidt Beatles-stemning. Så vidt jeg husker, lånte de endda Ringos gamle trommesæt af samme årsag. De to (elektroniske) discs kan købes hos det, der hedder bandcamp for $ 15 per stk. Og man får meget for pengene.

Der er mere end en times musik på hver af disse “discs”. Der er flere demoer med afdøde Mark Heard, der både leverede flere sange til projektet og også sang backing på noget af det. Mark Heard blev i sin tid opdaget af Larry Norman og blev en anerkendt sanger og sangskriver, hvis sange mange kunstnere har benyttet sig af. Derudover medvirker Randy Stonehill, Russ Taff på denne fest af en plade (nu med to bonus-discs).

Kunstner: Phil Keaggy
Titel: Phil Keaggy And Sunday’s Child Bonus Disc A & B
Genre: Rock
Download: Bandcamp.com – Pris: 110 kr.