Stævne sætter fokus på luthersk kristendom

Professor Kurt E. Larsen

’Hvad er luthersk kristendom?’ Sådan lyder overskriften, når Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse igen i år indbyder til kirkestævne.

På Kirkestævnet bliver der lejlighed til at lytte til inspirerende oplæg og tale sammen om, hvad begrebet ’luthersk kristendom’ betyder i vores tid. Stævnet finder sted lørdag, d. 24. september i Gårslev og indledes med gudstjeneste i kirken kl. 9 ved den lokale sognepræst Erik Røjkjær.

Efter formiddagskaffen fortsætter programmet i kirkehuset med oplæg ved professor Kurt E. Larsen fra Menighedsfakultetet i Aarhus. Emnet er her ’Luthersk kristendom på reformationstiden’. Efter en frokostpause sættes der med et dobbelt-oplæg af stud.theol. Peter Højlund og cand.theol. Jón Poulsen fokus på ’Luthersk kristendom i dag’.

Dagens sidste programpunkt er Kirkelig Samlings årsmøde med beretning om bevægelsens arbejde, regnskab m.v.. Arrangørerne håber på mange deltagere til stævnet. Vil man være sikker på at få frokost, skal man tilmelde sig på forhånd. Resten af programmet kan man møde op til uden tilmelding.