Frimenighedspræst sømandsmissionær i Nordjylland

32-årige Søren Øhrstrøm tiltræder jobbet som sømandsmissionær i Nordjylland i en 25 procents stilling fra 1. november 2022. De resterende 75 procent er han præst i Vendsyssels Frimenighed.

Søren afløser sømandsmissionær Leif Rasmussen, som fra årsskiftet alene skal have det praktiske ansvar for Sømandsmissionens skib Bethel. Søren, der har en kandidatgrad i samfundsfag og religionsvidenskab, har været gymnasielærer på Det kristne gymnasium i Ringkøbing fra 2018 til 2021. Nu skifter han spor og skal møde søfolk og fiskere på skibe i Skagen, Hirtshals, Frederikshavn og Strandby.

”Jeg brænder for at forkynde det kristne budskab og vil gerne ud og møde mennesker. Jeg ved ikke det store om fiskeri og søfart, men når jeg tager en opgave på mig, går jeg med den. Jeg ser frem til det indspark, sømandsmissionærjobbet vil give til mit job som præst, og ligeledes det som præstejobbet giver til jobbet som sømandsmissionær. Budskabet om Jesu liv, død og opstandelse er for alle, og det vil jeg gerne bringe videre. Jeg glæder mig meget til at møde søfolk fra mange nationer, når jeg kommer ombord på skibene. Dét at mødes med nogle, der er helt anderledes end en selv, er berigende. Måske kan jeg få genopfrisket mit spanske sprog,” smiler Søren.

Søren er gift med Julie, og de bor i Åsted ved Frederikshavn. Lige om lidt bliver de forældre for anden gang.