Dirigent Phillip Faber modtog KLF’s Hæderslegat 2022

Kirken, som Phillip Faber står med, er et fysisk tegn på Hæderslegatet 2022. Foto: Mikael Arendt Laursen

– Han er smilet, der dirigerer Danmark – ikke mindst i en tid med frygt, nedlukning og fysisk afstand, hedder det i KLF’s begrundelse for at give Phillip Faber KLF’s Hæderslegat 2022.

Phillip Faber, der blev dirigent for DR Pigekoret i 2013, har modtaget den ene udmærkelse efter den anden. Han er kendt for morgensang, fællessang, pigekor, klassisk musikquiz, live fra højskolesangbogen, koncerter. I 2019 modtog Phillip Faber Buketten fra KLF, Kirke og Medier.

– Siden kom coronaen til med morgensang og fællessang, hvilket bare cementerede, at Phillip Faber formår at få utrolig mange til at synge og interessere sig for musik. Vi fik i 2020 og 2021 talrige henvendelser fra medlemmer, der pressede på for, at Faber skulle have Buketten igen eller hæderslegatet, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, og fortsætter:

– Nu er vi lykkeligvis på den anden side af corona, men Faber står stadig stærkt både som musikformidler sammen med pigekoret og i folks bevidsthed med morgensang og fællessang. Derfor får Faber KLF’s hæderslegat 2022 for et enestående arbejde med musikformidling og arbejdet med at samle danskerne i et syngende fællesskab. KLF’s hæderslegat uddeles hvert andet år, og er blandt andet tildelt Inger Bach, Ivar Brændgaard, Mads Steffensen, Anders Agger, Anders Laugesen, Sigurd Barrett og Mogens Vemmer.

– Vi kender ham alle sammen. Altid smilende. Forklarende og aldrig irettesættende, når vi ikke kender den helt rigtige melodi. Højtidelig uden at være selvhøjtidelig. Dirigerende uden at være kommanderende. Og med musik i hjertet, hedder det i begrundelsen for at tildele Phillip Faber KLF’s Hæderslegat 2022.