Tidligere sognepræst er ny formand for KLF

På landsmødet blev tre nye medlemmer nyvalgt til bestyrelsen.

Carsten Riis Jensen

Ved lørdagens landsmøde valgte KLF, Kirke & Medier en ny landsstyrelse og en ny formand. Det blev den hidtidige næstformand og tidligere sognepræst Carsten Riis Jensen.

Carsten Riis Jensen afløser Ole Sørensen, der har været formand for KLF siden 2017.
På landsmødet blev tre nye medlemmer valgt til landsstyrelsen. Det er: Peter Larsen, Vejle, 60 år og direktør i Mediegruppen, Maria Miland Elmvang, Lyngby, 42 år og IT-konsulent samt Christian Roar Pedersen, Nørresundby, 49 år og sognepræst.

Konstituering

Med undtagelse af Peter Larsen, der blev suppleant, blev alle de øvrige valgt til landsstyrelsen. Ved et kort landsstyrelsesmøde efter generalforsamlingen valgte landsstyrelsen at indkalde Peter Larsen som suppleant til landsstyrelsen, da Jørgen Hansen desværre er langtidssygemeldt. Mikael Søderstjerna havde på forhånd valgt at træde ud efter fire år i landsstyrelsen, skriver KLF, Kirke og Medier.

Direktør i Mediegruppen, Peter Larsen, Vejle, er ny næstformand.

I samme ombæring stoppede Ole Sørensen som formand for KLF, Kirke & Medier – et hverv han har haft siden 2017. Carsten Riis Jensen, den hidtidige næstformand, blev valgt som ny formand. Peter Larsen blev næstformand, og Simon Marqvarsen kasserer. De tre udgør sammen med generalsekretæren KLFs forretningsudvalg.

Alsidig ny formand

Teolog og afdelingsmissionær i Luthersk Mission, Carsten Riis Jensen, har ud over sine erfaringer som sognepræst siden 2013 også erfaring med ledelse, IT, undervisning og pædagogik. Til Udfordringen siger den nye formand om opgaven:

IT-konsulent Maria Miland Elmvang, Lyngby.

”Min indgang i forhold til KLF er dels min store interesse for medier og kristen kommunikation, og dels KLF’s fokus på to ting: Som bruger positivt at præge og udfordre medierne til at bringe godt, ordentligt og bredt indhold – og at fastholde forpligtelsen til at formidle kristen kultur og kirkestof – og dernæst at hjælpe især familier og unge med at forholde sig til multimedier og skærme og at udvise ”mediemod” som kristne.”

Han tilføjer:

– Jeg har i en årrække været med i KLF’s landsstyrelse, senest som næstformand og nu som formand. Jeg glæder mig til at fortsætte det vigtige arbejde og på bedste vis støtte de ansatte i deres opgaver.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sognepræst Christian Roar Pedersen, Nørresundby.

Fan af ’The Chosen’

Carsten Riis Jensen er desuden anmelder for websiden Film og Tro, hvor han har skrevet en begejstret anmeldelse af bibelserien The Chosen. Denne serie, hvis 3. sæson udkommer til december, skal Carsten Riis Jensen nu skrive danske undertekster til.

– Jeg kom med på det danske oversættelseshold i begyndelsen af sæson 2. Vi er en gruppe på 3-4 personer, som laver oversættelsen sammen via et online-tekstningssystem, fortæller han. Forrige år udgav Carsten Riis via KLF den første bibelstudiebog om medier. Den hedder ”Giv mig din opmærksomhed” og kan ses på: https://klf.dk/shop/

KLF, Kirke & Medier er Danmarks største mediebrugerorganisation, der arbejder for kirkeligt medieindhold i public service-medierne (blandt andet morgenandagt og gudstjeneste), medieetik og bevidst mediebrug.


Artiklen fortsætter efter annoncen: