Betaler selv for at holde skolekoncerter

Den Folkeoplysende Forening Aabenraa GospelFamily afholder selv udgifterne til lyd-, lys- og AV-udstyr, når de for 14. år i træk tilbyder skoleelever i Syddanmark gratis julegospelmusical koncerter.

Kommunerne rundt omkring i landet fattes penge, men det mener bestyrelsen og ledelsen bag Gospel Musical Akademiet under GospelFamily ikke skal stå i vejen for deres folkeoplysende arbejde. De fortsætter nemlig, selv om det er en dårlig forretning.

4 gratis koncerter i Tønder

I Schweizerhalle i Tønder tilbyder Gospel Musical Akademiets GospelRoots og GospelTeens i år hele fire gratis skolekoncerter til kommunens skoleelever. Her afholder foreningen selv udgifterne til lokaleleje, bustransport, udstyr etc.

”Det er første gang, vi tilbyder vores julegospelmusicals til Tønder Kommunes skoleelever, og vi har god moralsk opbakning og et super positivt samarbejde med kommunens kulturforvaltning,” fortæller leder af Gospel Musical Akademiet Torben S. Callesen.

Alle de fire koncerter er ved at blive fuldstændig fyldt med både skoleelever og lærere. Desuden vil over 100 gymnasieelever bruge musical’en i forlængelse af religionsundervisningen – og med sådan en efterspørgsel kommer økonomien i anden række, understreger Callesen.

Denne sæson optræder GospelRoots og GospelTeens desuden i Vejle Musikteater, Citykirken Aarhus og i Sønderjyllandshallen i Aabenraa. Alle koncerter står til at blive helt fyldt med i alt 8.000 skoleelever og lærere.

Sponsorer

De fleste kommuner stiller dog spillestederne gratis til rådighed og dækker i nogle tilfælde transporten. Foreningen er afhængig af fonde og sponsorer, som Borgfonden, Ole Kirk’s Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, Nordea, Henning Sejer og Sydbank plus generøse private støtter.
”Det er bare en ubeskrivelig oplevelse, når en hel sal fyldt med elever synger, danser og klapper begejstret med på sangene og bliver klogere på Juleevangeliet når vores ekstremt dygtige kor og et stort antal passionerede og kompetente frivillige får det hele til at spille. Det er derfor, vi gør det, det er derfor, vi bliver ved,” fortæller en begejstret leder af Aabenraa GospelFamily.

17 koncerter før jul

Korene GospelTeens og GospelRoots holder fem offentlige koncerter, markeret med (O) og 12 skolekoncerter før jul.


Artiklen fortsætter efter annoncen:27.11. Odense Bykirke 15.00 (O);

2.12. Sct. Nicolai Kirke i Aabenraa 18.00 (O);

4.12. Blåhøj Kirkecenter 14.00 (O);


Artiklen fortsætter efter annoncen:6.12. Vejle Musikteater 09.30 og 11.30;

8.12. Aarhus Citykirke 09.30; og 11.30;

9.12. Aarhus Citykirke 09.30 og 11.30;

12.12. Tønder Schweizerhalle 09.30 og 11.30;


Artiklen fortsætter efter annoncen:13.12. Tønder Schweizerhalle 09.30 og 11.30;

15.12. Aabenraa Sønderjyllandshallen 09.00; 11.00 og 19.00 (O);

16.12 Aabenraa Sønderjyllandshallen 18.00 (O)

For info om offentlige koncerter kontakt Torben S. Callesen på tlf. 3023 6932. For info om skolekoncerter kontakt koordinator Frank S. Andersen på tlf: 2253 0860.