Julen minder os om det største der er sket

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Juleavisen udgives for at minde os alle om, at vi holder jul på grund af Jesu fødselsdag. Men hvorfor er der grund til at fejre den fødselsdag?

Lad os lige repetere bibelhistorien sammen:

Det tabte Paradis

Kort sagt skabte Gud mennesket til at leve i uskyldig glæde og ubekymrethed – i Paradis. Men Adam og Eva blev fristet af Slangen til at tvivle på Gud. Derfor blev de ulykkelige og skyldbetyngede. De begyndte at anklage hinanden.

De første kapitler af Bibelen fortæller, hvordan den ene af Adams sønner, Kain, dræbte sin bror Abel af misundelse. Snart fulgte alle de andre synder, som mennesker siden har lidt under.

Gud griber ind

Efter at Gud mange gange og på mange måder havde forsøgt at kommunikere med mennesket – fx gennem De 10 Bud og profeterne i Gamle Testamente – sendte han Jesus. Jesus blev født af Maria, en ugift pige, i en stald i Betlehem.

Men Marias baby bare noget helt specielt. Nogle hyrder havde om natten på marken set lysende engle, der forkyndte, at barnet ville skabe fred på jord – i mennesker, der tager imod. Også nogle astrologer kom rejsende fra Øst. De havde set en stor stjerne, som tydede på, at en mægtig konge var født.

Syndebukken

Som voksen fortalte Jesus om, hvordan vi kunne få tilgivelse og blive forsonet med Gud. Nemlig gennem at Han ofrede sig – som en syndebuk for al verdens skyld. Han lærte os, at Gud er kærlig og elsker enhver af os – selv om vi ikke fortjener det.

”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn den eneste, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” (Johs.ev. 3,16)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kraft bag ordene

Jesus viste sin autoritet gennem de helbredelser og mirakler, som han udførte så mange af. Den kristne tro spredte sig derfor med stor hast i hele den daværende kendte verden. Romerriget og andre brutale riger brød sammen – efter først at have forfulgt de kristne. Sådan kom kristendommen også til det hedenske Danmark. Vikingerne hærgede dengang brutalt i andre lande, tog slaver og ofrede endda mennesker til deres afguder.

Men kristendommen gjorde op med denne ondskab og indførte et humant samfund. Kirken levede desværre ikke altid op til Jesu ord, men jævnligt blev kirken og folket fornyet gennem åndelige vækkelser.

Kristen på den seje måde

Også i dag er det muligt at tage imod Jesus, få tilgivelse og lade hans Helligånd forvandle ens liv. Også i dag kan man opleve overnaturlige helbredelser. (Vi fortæller ofte om disse i avisen og på Udfordringen.dk.) ”For Jesus er den samme i går og i dag, ja til evig tid.” (Hebr.brevet 13,8).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når du har en personlig tro på Gud og får Jesus i hjertet, så kan du være tryg, selv om verden går helt amok. Du kan få kraft til at klare dit eget liv – og endda overskud til at hjælpe andre. At tro giver nemlig styrke og fred midt i krig, kaos og katastrofer.

Vi kan få evigt liv!

Faktisk lover Bibelen, at »enhver, som tror på Jesus, ikke skal fortabes, men have evigt liv.« (Johannesevangeliet 3,16). Når du dør, vil din sjæl (personlighed) fortsætte med at leve for evigt. Mange nærdøde kan fortælle om en ny virkelighed bagved døden. Nogle oplever noget himmelsk, andre et helvede…

Derfor er det meget vigtigt, at vi tager imod Guds tilbud om frelse, mens vi lever. Jo før, vi gør det, des mere gavn får vi af det – allerede her og nu.

Jul med Jesus

Julen en god anledning til at tage imod Jesus i hjertet – igen. Julens Udfordring giver nogle ledetråde. De gamle julesalmer fortæller også det gode budskab. Syng dem igen! Lad ikke julens indhold drukne i nisser og underholdning, men find ro til at bede til din Skaber i denne jul.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus lover i Ny Testamente: »Bed, så skal I få. Søg, så skal I finde. Bank på, så vil døren blive lukket op for jer.« (Lukas-evangeliet 11,9).

Julen markerer, at Jesus Kristus blev født. I dén forbindelse observerede stjernetydere fra Østen, at Venus, Jupiter og Regulus indgik i en usædvanlig konjunktion i stjernebilledet Løven. Læs hvordan i bogen ”Jesus i Stjernerne”.

Tro til daglig – fremover

Jesus gjorde alt, hvad der er nødvendigt. Men vi må selv tage imod gaven og holde fast i det nye liv, ved at praktisere det.
Læs i Ny Testamente og kristne bøger. Find en levende menighed – enten i folkekirken eller en frikirke, eller nogle troende venner, som du kan dele liv med.

Det er ikke altid let. Men som en ny troende på vejen, Casper Christensen, siger på side 3: ”Når man først er kommet i gang med denne her tros-rejse, så oplever man, at man FÅR noget. Man får gaver. Man får glæder. Man får det bedre. Det er en gavebod!”

Glædelig Jul!