Menighed og avis undrer sig over at biskop og provst fyrede populær præst

Sognepræst Ellen Margrethe Gylling – blev først fritaget for tjeneste og derefter fyret uden forklaring til menigheden. (Foto: Lene Dam Jørgensen)

Den populære præst ved Nathanaels Kirke på Amager, Ellen Margrethe Gylling, er blevet fyret efter først at have været fritaget for tjeneste af biskop Peter Skov Jakobsen, men menighedsråd og menighed aner ikke hvorfor…

Amager Nyt, som er øens lokalavis, har skrevet flere artikler, hvor man forgæves efterspørger en forklaring.
Kirkens anden præst, Thomas Ø. Olsson, vil ikke kommentere fritagelsen af sin kollega:

“Jeg ved ikke noget om den sag, og hvis jeg gjorde, måtte jeg ikke udtale mig om det,” siger han til Amagernyt.dk og henviser til provst og biskop. Men heller ikke herfra kommer der nogen forklaring. Og det ærgrer kirkeværge og medlem af menighedsrådet, Tine Bunk Hamborg:

“Det er mildest talt en rædselsfuld situation, hvor et flertal i menighedsrådet føler, at formanden tromler hen over os – og desværre har fået støtte af biskoppen,” siger hun til Amagernyt.dk og fortsætter:

“Jeg har været tillidsrepræsentant i mange år, men dette slår alt af de urimeligheder, jeg tidligere har været udsat for.”

“Ellen er en meget populær præst – og der er alene 80 sognebørn, der har løst sognebånd til hende – herunder undertegnede. Jeg synes, hun har været udsat for en usædvanlig urimelig behandling. Hvis ikke det var for hende, havde jeg forladt kirken omgående – her er et rædselsfuldt miljø”, siger hun.

Ellen Margrethe Gylling selv har fået mundkurv på af Københavns biskop og må heller ikke tale med medlemmerne af menighedsrådet.
Et flertal i menighedsrådet i Nathanaels Kirke har nu klaget til Kirkeministeriet og kirkeordførerne i de politiske partier over Københavns biskop håndtering af sagen. De er bl.a. utilfredse med, at biskoppen kun har holdt møder med menighedsrådsformand Dennis Rasmussen og ikke med flertallet i rådet. På et menighedsmøde d. 25. oktober nægtede formanden at oplyse om grunden til afskedigelsen med henvisning til, at det er en personsag.

Skrevet af Lene Dam Jørgensen sammen med Henri Nissen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: