20 timers ’dåb’ i havet førte mig nær til Gud

– Vi har fundet ham, råbte kystvagten i redningshelikopteren, da de endelig fik øje på den forsvundne mand i havet. Da var der gået 20 timer, siden James var faldet overbord. Foto: Skærmprint fra helikopterens videooptagelse.

– Gud gav mig viljen til at overleve. Det er et mirakel, siger James, som overlevede 20 timer i Den Mexikanske Golf og blandt andet måtte afværge et hajangreb, før han blev reddet.

Den 28-årige James Grimes fra Alabama ved ikke, hvordan det gik til, at han faldt overbord fra krydstogtskibet Valor fra Carnival Cruise Line under en hyggelig Thanksgiving-fest med 18 familiemedlemmer.

Vågnede op i havet

Han havde faktisk lige vundet en konkurrence i luftguitar, og indrømmer, at han havde drukket alkohol i dagens løb – uden dog at være fuld. Ved 23-tiden havde James fortalt sin søster, at han skulle på toilettet. Men hvad der så skete, ved han ikke. Han kom først til sig selv, da han pludselig befandt sig midt i havet uden at kunne se noget som helst til skibet, fortæller han i et interview med ABC News.

Gud gav mig kræfter

– Gud gav mig kræfter til at holde hovedet oven vande, selv jeg normalt ikke kan flyde, siger James Grimes efter den mirakuløse redning.

”Min største frygt var, at jeg skulle drukne, men det kunne jeg ikke acceptere,” fortalte James til ABC’s ”Good Morning America.”

”Jeg var fast besluttet på, at jeg ville se min familie igen. Det her skulle ikke være enden på mit liv,” siger han i interviewet.
James forklarer, at hans tro gav ham viljen til at holde ud. Og det må bare kaldes et mirakel, at han overlevede:

– Jeg kan ikke engang flyde, hvis jeg prøver at gøre det uden hjælpemidler. Så det må have været noget andet … Herren var med mig, mens jeg var derude, for noget holdt mig oppe i al den tid, hvor jeg var bevidstløs, fortæller James. Han husker, at noget, der må have været en haj med en flad mund, ramte ind i siden på ham. Men James sparkede ud efter den, så den forsvandt.

’Bambus smager ok’

James blev meget sulten, som timerne gik, og han fik øje på noget, der lignede en bambuspind, der flød på havet.

– Jeg vil ikke sige, at det smagte godt. Men det gav en slags smag i munden til afveksling for saltvandet, fortæller han.
Også kulden, mørket og udmattelsen var ved at knække ham ude på det store hav.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Da det var ved at blive mørkt igen, blev vandet koldere, og jeg tænkte: Hvor meget længere kan jeg holde det her ud?
Men på det tidspunkt fik han nyt håb, fordi han fik øje på lysene fra et tankskib og begyndte at svømme hen imod det.

Kystvagten ankom i sidste øjeblik

Da kystvagtens helikopter ankom efter 20 timers forløb, cirklede de rundt om tankskibet flere gange i håbet om at finde James. Han vinkede så godt, han kunne, og endelig hørte han dem råbe: Vi har fundet ham! Og så kom der en redder ned fra helikopteren!

– Jeg sagde til ham: Jeg har ikke noget tøj på. For det havde jeg ikke. Men han sagde bare: ’Det er helt i orden’. Og jeg sagde til ham: ’Du er som en frelsende engel for mig!’
Redderen fra kystvagten har senere udtalt, at James højst sandsynligt var få sekunder fra at dø.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg kan ikke engang flyde, hvis jeg prøver
at gøre det uden hjælpemidler.
Så det må have været noget andet…
Herren var med mig, mens jeg var derude,
for noget holdt mig oppe i al den tid,
hvor jeg var bevidstløs, fortæller James.

– Jeg svømmede så hurtigt, jeg kunne, hen til ham og fik linen under hans arme. Så kollapsede han i den. Han havde bare ikke flere kræfter tilbage, fortæller Richard Clark Hoefle. Faktisk modtog redderen i 2018 en pris som ”frelsende engel”, Angel of the Battlefield, efter en anden svær redningsopgave for kystvagten i området.

Vil holde sig nær Gud

”Herren var med mig hele tiden”, fastslog James i et interview med Alabama-kanalen WVTM-13. ”Egentlig var det en tyve timers dåb, som bragte mig nærmere Gud. Jeg ved, at der er en grund til, at Gud har reddet mig, og nu må jeg holde mig til Hans plan,” slutter James Grimes.