Englesang udgiver julesange for børn

Therese og Daniel Eichenwald alias Englesang udgiver deres andet album med sange for børn. Det hedder helt enkelt ’Julesange’.

Englesang alias Therese og Daniel Eichenwald er vilde med musik og aktuelle med nyt julealbum.

Fra et lille studie i Bramming strømmer glad musik ud til børn i hele landet, som kender musikken under navnet ’Englesang’. 1,6 millioner visninger på YouTube fortæller, at sangene bliver taget godt imod. Et nyt album med julesange er netop udkommet.

Englesang har for nogen tid siden indledt et samarbejde med Universal Music, som er Danmarks førende musikselskab. Det har indtil nu ført til to udgivelser. Den seneste udgivelse med det helt enkle navn ’Julesange’ er netop ude nu.

Udgivelsen består af en række julesange, hvoraf Englesang selv har skrevet de fleste. Sangene kan findes på alle musikstreamingstjenester, Spotify, Apple Music m.fl.

Det er Therese og Daniel Eichenwald, der sammen med deres ven Martin Bjørnskov står bag ’Englesang’. Ved siden af arbejdet med Englesang arbejder Therese og Daniel som lærere på Sydvestjyllands Efterskole, hvor Daniel nærmest er vokset op, idet hans forældre i mange år har været lærere samme sted.

Therese er uddannet lærer, og hun elsker at synge, lege og danse. Daniel er bachelor i musikvidenskab og historie. Han er nærmest at betegne som multiinstrumentalist, og mange af instrumenterne bliver luftet i forbindelse med Englesang. Martin er uddannet multimediedesigner og arbejder desuden ved Blue Water Shipping i Esbjerg.

Samarbejdet munder ud i masser af glæde, sang, dans, musik og livlige videoer, som børn og deres forældre elsker.

Vidt omkring

Siden Englesang gik i luften for snart to år siden, har sangene ført de tre venner langt omkring til livekoncerter fra Hillerød til Lemvig og mange steder derimellem. Som navnet Englesang antyder, tager sangene udgangspunkt i et kristent børneunivers, og en del af sangene er kristne børnesange, som Englesang selv har sunget i deres barndom, og som de nu har peppet op med nye arrangementer, men mange af sangene har Englesang selv skrevet både tekster og melodier til.

På YouTube præsenteres sangene energisk af Therese og Daniel på et bagtæppe af sjove og farverige animationer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det har været fantastisk at møde de mange børn til livekoncerterne. De møder glade og forventningsfulde op, og de kender allerede sangene, før vi kommer, så det er bare på med den høje hat og englesangskostumet og slå de første toner an, så er festen i gang, fortæller Daniel og Therese.

– På nogle skoler bruger man af og til vores sange til morgensang, og i nogle kirker er vores videoer ofte brugt, når de holder børnekirke. Når så børnene møder os live, så føler de allerede, at de kender os, og så lægger den første generthed sig hurtigt, og børnene giver sig hen i sang og dans sammen med os. Det er så fedt. Det seneste er, at vi også hører, at nogle børnekor synger sangene, og deres korledere efterspørger tekster, akkorder og noder på sangene, så det begynder vi også at tilbyde.

Også ud til børnehaver

Englesang har spillet ved flere af sommerens bibelcampings og lejre, men de har også været inviteret af flere forskellige kirker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I Vojens havde kirken inviteret byens børnehaver til koncert, og vi fik lov til at synge sammen med mange børn, der måske ikke er så vante med at gå i kirke. Det var en super oplevelse også for os. Bare det at disse børn nu forbinder kirken med glæde, sang og fest, og at vi helt naturligt har fået lov at dele det kristne børneunivers med dem, det bliver man selv ret glad af. Når vi laver YouTube-videoer, så møder vi ikke børnene, og vi får kun respons, når folk sender hilsener og små videoer af deres dansende børn til os. Det er også dejligt, når de gør det, men ved livekoncerterne møder vi børnene i virkeligheden, og vi mærker, hvad der fanger dem. Vi mærker, at Englesang betyder noget for dem. Det er det, der giver os energi til at køre hjem og lave flere sange, fortæller Therese og Daniel videre.

– Og så skal man jo ikke glemme, at når man tager et barn i hånden, så griber det dets forældre om hjertet. Det tror vi også gælder, når man spiller, synger og danser med børn og på denne måde får lov til at fortælle disse børn om Guds store plan med os. Så bliver der også et perspektiv for forældrene, og det er blandt andet det, vi håber med vores nye udgivelse.

Julesangene

Det nye album fortæller om begivenhederne i Betlehem den første jul.

– For børnene er udgivelsen måske mest glade sange, de kan synge med på, og melodier og rytmer, de kan danse til, men for de voksne er der også et dybere perspektiv, hvis de lige trænger til at få genopfrisket, hvorfor det egentlig er, vi fejrer jul, slutter det musikglade ægtepar.


Artiklen fortsætter efter annoncen: