Juletanker i adventstiden

Charlotte Rørth skriver smukt og poetisk om, hvad julen bærer på med fødsel, familiens roller, liv, minder, tro og traditioner. Vævet sammen og værd at overveje – til at forundres over, som titlen illustrerer!

Hver december-dag byder på refleksion over fødslen og dens forventede liv op til og med både juleaften og juledag. Forfatteren ser bogen som en gave til alle dem, der gerne vil dele forundringens gave frem til jul med et dagligt ønske om en god advent.

Fødsel og forventning

Flere refleksioner er om fødslens ventetid, om det at være ventet, om Marias forventninger og Josef som den omsorgsfulde papfar. Charlotte Rørth trækker på egne oplevelser af fødsel og tab af en søn. Hun beskriver tanker under graviditeten, at sige ja til at blive mor, om barnet i sit indre, og hvad det bliver til, parallelt med Jesu barndom og levned.

Hvem er den Gud, som er Far? Og er det børnene, som er de kloge – med tanke på Jesus? De daglige refleksioner peger hen imod, at troen ikke altid kræver ord, den skal anes, opleves og erkendes, at vi bliver alle født, men er stadig Guds børn.

Vi kan holde vore liv og familier op imod Jesu slægt, som vi er en del af, da vi har samme far, som også kan kaldes mor. Og så er der den forestående fødsel, hvor Gud – som Jesus – også kommer os nær.

Juletraditioner

De dybe refleksioner med små citater af digtere, forfattere og salmer er krydret med opskrift på hjemmebag, Luciaboller og kanelkager. Selv i mørket skinner lyset og julens fællesskab: at finde det ideelle juletræ, pynte, spise sødt samt glædes i Jesus og synge ”Jeg holder af vor julekveld…”.

Charlotte Rørth forundres over Maria og Josef, Jesu fødsel og levned, sammenholdt med livet og døden for os andre. Og fletter det sammen med julens traditioner og minder. Både liv, der stadig vibrerer og de afsluttede liv. For julen er også midt i forventningens glæde en tid til minder, de gode livgivende og de smertefulde. Og så handler det om at blive juleglad, at mærke juleglædens komme!

Charlotte Rørth: Jesus Kalender – Decembersamtaler
til livgivende forundring
120 sider. 130 kr. (e-bog 80 kr.)
Eksistensen


Artiklen fortsætter efter annoncen: