I Afrika er der modtagelighed for det kristne budskab

Mens vi Vesten ofte støder på en mur af modstand og forbehold overfor kristendommen, er det modsat i Afrika. Selv muslimer er åbne for at høre om Jesus – kun frygt for repressalier holder dem tilbage.

Efter at have vist en Jesus-film, spørger Ezekiel Beré og hans team, om nogen ønsker at omvende sig til kristendommen. Som det fremgår af billeder er der altid mange, der melder sig. Og for at være sikre på, at det er alvorligt ment, inviteres de omvendte til bibelundervisning næste dag. På den måde er der opstået adskillige nye kirker og bibelgrupper i landsbyerne.

Ezekiel Beré rejser fra landsby til landsby for at vise Jesus-filmen eller en anden kristen film. Og hver aften er der nogen af tilhørerne, der omvender sig og tager imod Jesus.

Mens vi herhjemme må glæde os over en enkelt eller tre, der kommer til tro, er det ikke ualmindeligt, at 30-50 ønsker at følge Jesus efter at have hørt og set evangeliet en sådan aften. Ofte foregår film-forestillingen udendørs opad en husmur eller et ophængt lagen.

Hverken lyd- eller billedkvalitet er i top. Ind i mellem bliver alt sort, fordi strømmen svigter. Men trods alle odds trænger det enkle budskab om synd og frelse igennem. Ezekiel taler til dem med kærlighed, men han skjuler ikke den alvorlige sandhed om fortabelse for dem, der afviser Guds nåde.

Ezekiel kommer med en kort appel til omvendelse efter filmen.

Ialt har Ezekiel vist filmen for 16.693 personer. Af disse har 2.338 personer taget imod Kristus. Men det er ikke nok for Ezekiel. Derfor uddanner han andre evangelister, som kan deltage i indhøstningen. Da vi ringede til ham, var han i færd med at undervise ca. 50 kristne fra flere forskellige kirker i at gå fra dør til dør.

Her fortæller de eksempler på, hvordan Jesus helbredte, og derefter spørger de, om de skal bede for vedkommende. Det siger mange ja tak til. Og så virker Helligånden. Udfordringen er stolt af at samarbejde med Ezekiel om denne vigtige opgave. Gud elsker også afrikanere – og muslimer.

De nye kristne undervises i solid bibelsk kristendom.

Mens fanatiske islamister dræber og terroriserer, ønsker moderate muslimer at vide mere om Jesus. Mange flere ville åbent bekende deres Jesus-tro, hvis de ikke frygtede at blive forfulgt og dræbt.

Vær med til at støtte radio- og film-arbejdet gennem Missionsfonden på konto nr. 9570 – 0006 139450. Eller MobilePay 81 558. Husk at nævne ”Projekt 5984 Udfordringens Radio-mission i Afrika’, da Missionsfonden har flere tusind projekter. Husk navn, adresse og cpr-nummer, hvis du vil have skattefradrag.

Dét er en god investering!
Jf. Lukas 16,9.


Artiklen fortsætter efter annoncen: