Nu tilbyder Alterna også en 9. klasse

Det er den første 9. klasse i efterskolens 38-årige historie. Men eleverne vil blive klædt godt på til Folkeskolens afgangsprøver.

Eleverne skal både have gode oplevelser, lære det nødvendige i forhold til afgangsprøverne og udrustes til at møde livet med det kristne budskab.

Efterskolen Alterna i Hillerød har i 38 år skabt livsforvandlende efterskoleoplevelser for hundredvis af 10. klasses elever. Men når dørene lukkes op igen efter sommerferien til et nyt skoleår, vil der for første gang blive budt ind til en 9. klasse med faglig undervisning og afsluttende prøver.

Hidtil har skolen udelukkende tilbudt prøvefri 10./11. klasse med et stærkt fokus på rejser, tro, personlig udvikling og socialt engagement.

Mest rejsende efterskole

”Vores kendetegn kommer også til at være i højsædet i den nye 9. klasse. Vi vil stadig være Danmarks mest rejsende efterskole, og rammen vil være genkendelig for dem, der kender os,” siger skolens forstander, Martin Lysgaard.

– Vi oplever at få lov at lave en skole, der virker og gør en forskel for unge i 10. klasse. Nu glæder vi os meget til at se de samme værdier og rammer sat i spil i forhold til et alment, fagligt 9. klasses-tilbud, tilføjer forstanderen.

Læs resten af artiklen her på udf.nu