Fest i Camp Valdemar

Soldaterhjemslederen Erik Hein foran hjemmet i Varde sammen med politiassistent Vlado fra Politijagt.

KFUM’s Soldaterhjem i Varde kan ikke holde fødselsdag for soldaterhjemslederen Erik Hein.

Han er nemlig udsendt som leaveafløser i tre uger og må fejre sin 60-års fødselsdag 29. januar sammen med de danske soldater i Camp Valdemar i Letland. Erik har været soldaterhjemsleder i Varde siden 1. december 2019 sammen med hustruen Nelly. De kommer oprindeligt fra Roskilde, men er faldet godt til på soldaterhjemmet i Vestjylland.

– Den vigtigste opgave som soldaterhjemsleder er at skabe et hjem, hvor vi spiser og slapper af sammen og måske finder rum til eftertænksomhed om åndelige spørgsmål, fortæller han. På KFUM’s Soldaterhjem i Varde kommer mange veteraner jævnligt, og Erik taler om det særlige ved veteraner:

– Vi er nærværende og er som venner eller familie for hinanden. Dette nærvær er en del af veteranernes helingsproces.
Erik har været ude i erhvervslivet inden, men er glad for arbejdet med værnepligtige og veteraner.

– Når man har haft en fornuftig karriere i det private erhvervsliv, er det dejligt nu at have fokus på mennesker. Det er en god følelse at se mennesket før fortjenesten, siger han.

– På Soldaterhjemmet i Varde har vi haft mulighed for at skabe et hjem, og mange af vores soldater er nu udsendt. ”Kuffen” er soldaternes ord for KFUM’s Soldaterhjem, og ofte bliver der sendt et soldaterhjem med, når de danske soldater kommer ud i verden. Det er ikke så tit, at det er soldaterhjemsledere fra Danmark, der kommer med til fremmede lande, men denne gang har Erik valgt at gøre sine soldater følgeskab.

– Nu, hvor jeg er i Letland på Camp Valdemar og arbejder på Kuffen dér, er det skønt at møde flere af vores faste medlemmer af KUFF-Familien hjemme fra Varde”, smiler han og slutter: ”Vi har rygende travlt”!