Stopper som general- sekretær i Blå Kors

Generalsekretær Christian Bjerre bor i Vildbjerg med sin hustru. De har tre voksne børn og to børnebørn. Foto: Jens Peter Engedal.

Efter 12 år har Christian Bjerre valgt at fratræde sin stilling som generalsekretær i den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer.

Blå Kors Danmark skal på jagt efter en ny generalsekretær. Det ligger fast efter, at generalsekretær Christian Bjerre har meddelt organisationens hovedbestyrelse, at han fratræder sin stilling i løbet af sommeren 2023 og går på pension. Han fylder 65 år til august.

Afdelingsleder blev general

Christian Bjerre er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Inden han blev generalsekretær i Blå Kors Danmark, var han afdelingschef i Holstebro Kommune med ansvar for hjemløse- og rusmiddelområdet, og før det var han vicekontorchef i det daværende Ringkjøbing Amt og forvaltningschef i Ulfborg-Vemb Kommune.

Siden 2011 har Christian Bjerre stået i spidsen for Blå Kors Danmarks sociale arbejde, som blandt andet omhandler hjælp til mennesker med alkohol- og stofmisbrug, væresteder, terapi til børn og unge fra hjem med misbrug og sociale fællesskaber for familier.

“Jeg har i dag et fantastisk arbejde, der er dybt meningsfuldt, engagerende og med supergode kollegaer og medarbejdere”, fortæller generalsekretær Christian Bjerre i en pressemeddelelse.

”Men jeg må også erkende, at jobbet tager rigeligt med timer og fokus i min tilværelse. Derfor har jeg besluttet, at der skal sadles om, når jeg fylder 65, så der er bedre plads til familien og andre gode gøremål,” siger han.

Organisation i vækst

Da Christian Bjerre tiltrådte stillingen som generalsekretær for snart 12 år siden, havde Blå Kors 344 medarbejdere, 1.576 frivillige og en omsætning på 203 mio. kroner. De seneste år har organisationen oplevet en stor vækst og fordoblet sit omfang siden 2011. I det seneste årsregnskab fra 2021 var omsætningen på 407 mio. kroner.

En fordobling sammenlignet med 2011. Blå Kors Danmark tæller i dag 689 medarbejdere og mere end 3.800 frivillige, som hjælper til i sociale tilbud og genbrugsbutikker. Flere nye tilbud har gennem årene set dagens lys med Christian Bjerre ved roret. Blandt andet Barnets Blå Hus, som er behandlingstilbud til børn, unge og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet og Familienetværket, som er gratis fællesspisning og aktiviteter for familier, der har brug for et pusterum i hverdagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Christian har ydet en kæmpe indsats for Blå Kors Danmark. I de seneste 12 år har Christian bl.a. stået i spidsen for to strategiprocesser og implementering af den første. Han har været med til at bane vej for Barnets Blå Hus og Familienetværket. I Christians ledertid er Blå Kors Danmark vækstet på rigtig mange fronter. Der har været fokus på fagligheden og professionalismen. Hovedbestyrelsen er helt med på, at det ikke er Christian alene, som har ført Blå Kors Danmark derhen, hvor vi står i dag, men han har været med til at gøre strategiske prioriteringer, som har båret frugt,” siger Dan Månsson.