Heavy og sårbart

Now I can’t see my own face
It’s blinded by the shame
Would you call my name?
Now you tell me everything is going to be okay
Would you call my name?

Her er teksten til den første sang, og man kan rigtigt synge med på omkvædet. Ja! Brøle med! Man kan faktisk også godt synge med på dette album. Det er næsten en nationalsang for dem af os, der er lidt for meget i kontakt med vores skam og skyld. Værsgo! Det er til os! Ja, jeg er medlem. Det bekender jeg. Og jeg må sige, der bliver bekendt meget på dette album, som bl.a. handler om mental balance og livets skygger.

Det er også et filosofisk album, der behandler fx definitionen af fred, og hvordan man som menneske kan leve et godt, sundt liv. Der bliver i sangene udtrykt en direkte frustration, beskrevet som depression. Det er velformuleret. En slags trøst. En form for syndsforladelse? Kan du ikke lide heavy metal, så læs bare teksterne.

I sangen “Lovecraft” beskrives der et romantisk forhold og den smerte, man kan opleve, når den anden part hiver en ned i sølet:

Who am I? Who should I be?
Forgive me God, what have I become?
She’s drawn out the of worst of me (Worst of me)
I put my trust in another
Only for lies to uncover

Vi har med et hårdtslående heavy album at gøre. Disse tekster får mit hjerte til at briste. Mange emner bliver behandlet. Det er besværligt at være til. Disse hårde problemer, som forsangeren skriger og synger om, har psykiateren Jung behandlet og beskåret i sin teori om arketyper (bieringterapi.dk/hvad-er-skyggesider/). Dette album får tilmed mine tanker hen på Davids Salmer, som jeg selv kaldte for “emo bogen”, da jeg var teenager.

Lyt til dette, hvis du elsker fx As I lay dying (populært amr. hardcore band). Super hårdtslående og emotionelt og sårbart album.

Kunstner: Confessions of a Traitor
Titel: Punishing Myself Before God Does
Genre: Lovsang
Download: itunes.dk – Pris: 89 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: