Mit kristne dilemma med vennerne

Af Hannah Nordborg Rinkovski. New Zealand

Forpustet og med tankerne ræsende, cyklede jeg gennem tågen, som havde lagt sig tidligt den morgen. Jeg var spændt og vidste indeni, at hvis jeg ikke gjorde det i dag, så ville jeg ikke få mod til det igen.

Dage forinden gik et sug gennem klassen, da en af pigerne fortalte os den skrækkelige nyhed, at hun havde fået brystkræft. Det gjorde ondt at være vidne til, at så ung en kvinde skulle bære den tragiske byrde. Tankerne summede indeni mig, da jeg vidste, der findes én større, som kunne hjælpe hende. Men jeg stod i et dilemma.

Hvad ville hun og klassen tænke om mig, hvis jeg begyndte at tale om Gud? Men hvis jeg ikke sagde noget, ville hun så nogensinde komme til at møde Gud? Den tågede morgen mærkede jeg en tydelig tanke fra Gud, at jeg skulle bede for hende. Vi skulle på tur med klassen, og jeg tænkte på det konstant. Hvornår vil det nogensinde ikke føles akavet at spørge ”må jeg bede for dig?”.

Mit hjerte bankede ekstra hårdt, da min lærer satte mig i gruppe med hende, og jeg vidste, jeg havde fået min chance. Jeg trak vejret dybt ned i lungerne, tog mod til mig og sagde: ”Jeg ved godt, du ikke tror, der er mere mellem himmel og jord. Men jeg tror på, at der er en Gud, som kan helbrede dig.” Hvorefter jeg forsigtigt fik mumlet: ”Må jeg bede for dig?”.

Til min overraskelse, blev hun rørt. Hendes øjne fyldtes med tårer. Hun kunne lige så godt have sagt nej. Men hun sagde ja med det samme, og fortalte at det rørte hende dybt, at jeg ville tænke på hende på den måde.

Der stod vi midt på stranden, med de andre elever i syne i det fjerne. Jeg lagde en hånd på hendes skulder og bad højt. Den dag blev hun ikke helbredt, men jeg er overbevist om, at hun fik et møde med vores far, Jesus. Jeg er overbevist om, at hun vil huske det mange år endnu, og at hun i en anden svær situation vil tænke på, at der er noget større, som passer på hende.

Måske man i stedet for at spørge: ”hvad nu hvis de synes jeg er mærkelig” skulle spørge: ”hvad nu, hvis de møder Gud?”
Du kan være et lille frø på vejen til, at dine venner møder Jesus.

Vær modig.


Artiklen fortsætter efter annoncen: