Ny statistik: Migranter giver læring begge veje

Helsingørs biskop Peter Birch

“Kirken skal være der for de andre. Også de stadigt flere i vores land, der ikke har forældre eller bedsteforældre med dansk pas” skriver Helsingørs biskop Peter Birch i sin nytårshilsen.

Det gør han på baggrund af en ny statistik over den etniske fordeling af indbyggere i sognene, som Landsforeningen af Menighedsråd udgav kort før jul.

”Den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer sagde, at den kristne kirke i sit inderste væsen er til for andre. Hvad betyder det for os som kirke, at de mennesker, der bor i vores sogne, er en mere broget skare end tidligere?”, spørger biskoppen. Det vil han være nysgerrig på og har inviteret til konference om den multietniske folkekirke midt i januar.

”Ukrainere er blot de senest tilkomne. Faktisk er der samlet set ca. 200.000 mennesker, der dækker over mange forskellige nationaliteter bare i vores stift. Der er god læring at give begge veje”.

”Jeg opfordrer til, at man bruger Menighedsrådsforeningens nye statistik til at drøfte og overveje, om man skal gøre noget anderledes fremover i den lokale kirke”, slutter Helsingørs biskop Peter Birch.