’Spion’ missionær på Plus-Oase

Andrew og Norine Brunson medvirker på årets Plus-Oase-lejr.

Andrew Brunson bliver en af gæstetalerne på Plus-Oase lejren i uge 27. Han deltager sammen med sin hustru Norine og Dansk Europamissions generalsekretær Samuel Nyman Eriksen, der også taler om forfulgte kristne.

Norine og Andrew Brunson, USA, var tidligere udsendt som missionærpar i Tyrkiet. Men pludselig blev Andrew sat i husarrest og anklaget for spionage imod Tyrkiet. Andrew risikerede en dødsdom. Anklagen var uden hold i virkeligheden og medførte en international krise mellem USA og Tyrkiet.

Det lykkedes efter to år at få Andrew løsladt. Da han kom til USA, blev han modtaget af præsident Donald Trump, som han bad for, mens tv-kameraerne snurrede. Hele verden fulgte med i sagen.

På Plus-Oase, der foregår på Rudehøj Efterskole, kan man også opleve helbredsesprædikanterne Hans Berntsen, Peter Holmsgaard samt Jytte og Ole Holm, bibellærer Anne Manning, generalsekretær John Nielsen, læge P.H. Krog, præsterne Søren Viftrup, Mogens Svendsen, Stig Christensen og Jens Fischer-Nielsen, Oase-formand David Laadal Mortensen og redaktør Henri Nissen.

Mona og Tage Svendsen leder den fælles lovsang, hvor deltagerne også kan synge og spille med i koret. Lejrchef er fhv. fabrikant Verner Andersen.
Da der kun er et begrænset antal værelser på efterskolen, og der plejer at være stor søgning til Plus-Oase, lejer man sig også ind på Handelsfagskolens kollegium. Nærmere oplysninger og tilmelding sker på hjemmesiden plus-oase.dk.