Moderne og intro-spektiv lovsang

Citizens har i godt et årti produceret lovsang af høj kvalitet. Vi har ikke fået lov til at gå længe uden et album eller en EP. ”I Can’t Find the Edges of You” er bandets 6. album, og det kombinerer den traditionelle instrumentation, som vi kender fra lovsang, med en anelse mere elektronisk produktion og moderne fremtoning.

Zach Bolen, der fungerer som forsanger i Citizens, har udtalt, at han håber på, at dette album kan være med til at bringe folk sammen. Pladen er en reaktion på, at nutidens moderne politik og problemstillinger er begyndt at rive, ikke bare samfundet, men familier fra hinanden. Derfra kommer albummets koncept, at Gud er så stor, at vi ikke kan finde hans kanter. Han omfavner meget mere, end vi tror, og i særdeleshed meget mere, end vi nogensinde kan håbe på selv at gøre.

Numre som “Neighborheart” og specielt “Everything and More” besigtiger det førnævnte emne rigtig godt. Men hele albummet er meget introspektivt og gudsnært. Hvis man lytter efter, vil man hurtigt opspore de direkte bibelske referencer til både salmer og lignelser. Alt sammen præsenteret på en meget musikalsk lettilgængelig og lyttevenlig måde.

Citizens har aldrig været et meget teknisk band, men de har dog haft en masse følelse og autentisk passion i deres output. Nogen vil måske få den oplevelse, at denne passion er lidt mere mudret i den mere moderne og lagdelte produktion på dette album. Det er selvfølgelig en smagssag, men som en stor fan af deres meget tidlige værk, vil jeg mene, at dennes sjæl stadig kan høres i mange af sangene på denne skive.

Lovsang er en genre, som næsten altid har haft sine problemer, når det kommer til fornyelse. Men Citizens har gjort et beundringsværdigt arbejde med at bevare sin egen glød i musikken, samtidigt med at de tager moderne strømninger til sig. Jeg anbefaler stærkt, at man giver det et lyt.

Kunstner: Citizens

Titel: I Can’t Find the Edges of You

Genre: Lovsang


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tilgængelighed: Itunes.dk – Pris: 79 kr.