Jesus folket og Guds nærvær

Unge tilbeder igen Jesus – her er det i Åben Kirke i Valby, som Jørgen Vium fortæller om.

En af mine gode venner i vores bedegruppe havde nævnt, at hun havde hørt, at Guds nærvær var stærkt tilstede i Åben Kirke i Valby søndagen før.

Jeg havde netop siddet og set nogle varme og meget ægte vidnesbyrd om vækkelsen i Asbury i USA. Jeg blev bevæget over den skønne tilbedelse, som jeg kunne være med i på YouTube. Både fra Asbury og fra andre steder var der en fantastisk tilbedelse, ikke mindst fra Syd Amerika, fra store megakirker i den spansk-talende og portugisisk-talende verden.

Åben Kirke i Valby

Jeg begav mig afsted til Åben Kirke i Valby den søndag, hvor jeg kom ind i et dejligt stort lokale med højt til loftet. Der var især mange unge mennesker, nogle få kendte jeg. På platformen var der mange forskellige instrumenter, der medvirkede i lovsangen og tilbedelsen, ikke mindst en saxofon, der medvirkede igennem en skøn lovsang.

Det var godt at være der og blot hengive sig i sang og tilbedelse af Jesus, vores konge, vores ven og frelser, som har givet os alt. Jesus siger: ”Og når jeg er blevet ophøjet fra jorden, vil jeg drage alle til mig.” (Joh. 12,33)

Da Jesus-vækkelsen kom til København

Det norske dagblad ”Vårt Land” skrev i maj 1976 om Udfordringen, der var opstået i 1973 – som følge af den Jesus-vækkelse, der gik hen over verden i de år.

Jeg skal sent glemme, da jeg første gang mødte Jesus vækkelsen i København tilbage i 1970. Unge Kristne var værter for en gruppe kristne fra Californien, der netop ankom fra lufthavnen til Belgiensgade på Amager, hvor Apostolsk Kirke havde et hus, som vi lånte. Det var en utroligt broget flok, der ankom med en stor bus lige fra lufthavnen. Hippier, lutherske præster, hvide og sorte, tykke og tynde…

Da de havde fået nogle praktiske oplysninger, spurgte Johannes Facius (fra Unge Kristne), om der var én, der havde en sang, vi kunne synge. Hvorefter hele forsamlingen sang tilbedelseskoret: ”Jesus, Jesus, Jesus”. Efter dette kor var der en kvinde, der med høj klar stemme begyndte at synge i ånden. Jeg havde aldrig hørt noget lignende. Hele forsamlingen på knap 100 brød ud i et mægtigt harmonisk brus af fri lovsang, som næsten slog os alle i gulvet.

Det var en stærk manifestation og også en bekræftelse på, at Gud ville bruge den gruppe i København i de dage, hvad han også gjorde. Vores bøn er: ”Herre gør det igen” send os vækkelse! ”Tag imod os endnu engang, så vi atter kan glæde os i dig. Vis os din trofaste kærlighed, Herre, red os endnu engang.” (Salme 85:5-14)