Familienetværk fejrer 1-årsdag med rekord

Familienetværk Haderslev kunne fejre sin 1-årsdag med 150 gæster.

På scenen i Multihuset ses Jørgen Marcher-Andersen, Dan Lundsteen og Martha Madsen, som alle er med i teamet bag familienetværket.

Familienetværk Haderslev åbnede dørene for første gang mandag d. 23. april 2022. Derfor var der inviteret til stor fødselsdag den 24. april i år, hvor man også oplevede deltagerrekord.

Der var dækket op med flag på bordene og rundt omkring, da Familienetværk Haderslev slog dørene op til 1-års fødselsdag. Kl. 16 stod ledere og medarbejdere klar til at tage imod de mange, der strømmede til. Det har nemlig været et år, som er gået langt over forventet for Familienetværket i Haderslev. Da de for et år siden slog dørene op, kom der 12 voksne og 11 børn.

Siden er tallet steget støt og har ligget på mellem 80 og 130 deltagere. Men på årsdagen var der ikke mindre end 150 voksne og børn, hvilket er en rekord. Jørgen Marcher-Andersen og Dan Lundsteen, som begge er med i teamet, kunne da også fortælle, at der er blevet spist 2.241 måltider mad i løbet af året, og at events som sommerfest, tur med Haderslev Dambåd, julefest mv. også har haft talstærk deltagelse.

Dagen blev fejret med sang, trylleri og hygge. Nogle af pigerne, som øver dans om mandagen, viste deres kunnen, og stemningen var helt i top.

Mange med muslimsk baggrund

Det særlige ved familienetværket i Haderslev er, at et meget stort antal flygtninge og udlændinge er repræsenteret. Mange er muslimer, men de bliver meget berørte af de livsfortællinger, der bliver fortalt i slutningen af samlingen, fortæller arrangørerne.

Giver mening

Dan Lundsteen udtaler om arbejdet: ”Det giver så meget mening for mig at være med i familienetværket og kunne række ud til mennesker lige der, hvor de er. Både min kone og vores børn er involveret. Det giver os så meget at få lov til at dele liv med voksne og børn og se deres glæde over de små ting.”

Danmarks største

Familienetværket drives i samarbejde med Blå Kors. Ialt driver Blå Kors 34 familienetværk i samarbejde med lokale kirker og menigheder rundt i hele landet, men nye netværk skyder stadig op. Man kan læse mere om familienetværk og tanken bag disse på blaakors.dk/familienetværk Familienetværket i Haderslev er pt. Blå Kors Danmarks største.