Kan Helligånden befri mig fra frygt og negative tanker?

– Jeg skriver, fordi det er Pinsetid nu. Jeg ville så gerne ved Helligåndens hjælp blive en bedre kristen, skriver en splittet, kristen kvinde, som kæmper med frygt, vrede og negative tanker.

Til Orla Lindskov

Jeg har besluttet at skrive dette brev til dig, fordi det er pinsetid nu. Jeg tilhører en frikirke og har gjort det i mange år, og jeg ved, at nu i pinsen vil der blive prædiket meget om Helligånden. Det efterlader mig i lidt af et tomrum, fordi jeg aldrig har fået fat i alle de velsignelser, der skulle være ved Helligånden og Helligåndens nærvær. Jeg har længe været og er stadig bundet af frygtstanker.

Jeg er frelst. Det ved jeg, og jeg taler også ind imellem i tunger. Men jeg ved ikke, om jeg gør det rigtigt, for det er altid de samme ord, der kommer. Frygt fylder meget i mine tanker. Hvordan kan jeg få hjælp til at blive befriet for mine frygtstanker. Jeg vil så gerne have blide og kærlige tanker om alle mennesker, men hvor er det svært.

Jeg har hørt i en prædiken, at Helligånden skulle være den kraft, der skulle befri os fra frygtstanker, men det er altså ikke sket for mig. Jeg længes stærkt efter indre fred. Jeg ved, at den frygt, der plager mig, skader min mand og mine børn. Ja, den skader alle dem, jeg omgiver mig med, også mine arbejds-kammerater. Jeg begynder nemlig at tænke negativt om dem alle. Ja, jeg taler også negativt om dem. Jeg finder så mange fejl ved alle, når jeg er i det humør.

Jeg synes hele tiden, der opstår situationer med mennesker, som får mig til at reagere med vrede og negative tanker. Jeg synes også, at mange mennesker giver mig grund til det ved deres opførsel overfor mig. Selvfølgelig møder jeg også mange mennesker, som er venlige og hjælpsomme overfor mig. Så føler jeg, at kærligheden bobler op i mig. Det er en dejlig fornemmelse.

Men for det meste er det frygten for alt og alle, der styrer mig. Endda frygten for mig selv. Jeg ville så gerne ved Helligåndens hjælp blive en bedre kristen.
Måske har du nogle råd, der kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen
En splittet, kristen kvinde.

Ånden har et særligt pensum til hver af os

Kære splittede, kristne kvinde


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg vil give dig nogle ord, som jeg håber kan hjælpe dig. Fra starten gav Gud os en fri vilje. Det betyder bl.a., at vi i princippet kan tænke det, vi ønsker at tænke. Men husk, at alle tanker har en virkning på os selv og på andre. Alle tanker skaber noget i os. Godt som dårligt. Når vi beder Gud om at frelse os, så betyder det også, at vi beder Gud om at frelse og befri os fra vores negative frygtstanker.

I kærligheden, siger Bibelen, i Guds kærlighed er der ingen frygt. Men Gud tvinger os ikke ind i kærligheden, for Guds kærlighed anvender ikke magt.

Nu med hensyn til pinsen og Helligånden: Guds alternativ til frygt er Helligånden. Det betyder, at Guds hjælp til os mod frygt er Helligånden. Helligånden er Guds bro tilbage til blide og kærlige tanker. Helligånden kan forvandle vores opfattelse, sådan at vi i en situation ikke oplever frygt, men kærlighed. Helligånden er en kraft, der formår at befri os fra frygtens helvede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Helligånden vil hjælpe os til at vokse åndeligt. Hans arbejde er at hjælpe os med at bevæge os mod Himlen.

Men vi må påkalde Helligånden og være tålmodig. Guds svar på vores påkaldelse kan godt tage lidt tid, før det når igennem til os. Det er den tid, det tager, før vores hjerter åbner sig for Helligånden. Når vi påkalder Helligånden i Jesu navn, kommer han til os på mange måder. Ofte på uventede måder. Men han kommer altid. Han er fremdriften inden i os mod fredens og kærlighedens Rige.

Der er altid en længsel i os efter at være hos Gud og finde glæde og fred. Den længsel kommer fra Helligånden. Når vi beder Helligånden om hjælp, så er det Guds nærvær, vi beder om. Når vi beder om Helligåndens hjælp, så viser vi, at vi er parate til at opgive vores egne tanker. Så beder vi om Guds tanker.
Vi beder om Guds hjælp for ikke at falde i det sorte hul af frygt igen og igen. Det fald skader os selv, vores kære og vores kære medmennesker.

Dog skal vi huske en ting: Nogle mennesker tror, at det at påkalde Helligånden i Jesu Kristi navn betyder, at vi inviterer en kraft indenfor som gør livet rosenrødt, men sandheden er, at vi inviterer en kraft indenfor, som bevirker, at vi vokser åndeligt. Helligåndens arbejde er at hjælpe os med at bevæge os mod Himlen. For at hjælpe os mod målet, som er Kristus, har Helligånden et meget individuelt pensum til hver af os.

Han går ind i vores illusioner og ind i vores forvirring for at føre os ind i Guds fred. Han bruger Guds kærlighed til at skabe kærlighed i os til alle mennesker.
Når vi gribes af frygt, så ser Helligånden det som en bøn om kærlighed. Når vi er på vores rejse mod Himlen, så ønsker Helligånden altid at være os nær for at give os kærlighed til os selv. Men sandelig også kærlighed til andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette er ordene, jeg skulle give dig med på vejen.

Med venlig hilsen
Orla Lindskov.