Golgata – og stik fra en hveps

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker. Fhv. udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Onsdag den 31. maj kom jeg og min kone Anna gående mellem terminal 1 og terminal 2 i Kastrup Lufthavn. Vi var på vej til Kroatien. Jeg var som læge inviteret til at kunne opleve og sætte mig ind i behandlingen af patienter, som var til såkaldt ”klimabehandling” på en klinik i byen Naftala.

Pludselig, ud af ingenting, blev Anna stukket af en hveps, som havde fundet vej ind under hendes trøje. Vi var lige udenfor det lille lufthavnsapotek, så efter ti minutter havde Anna fået relevant medicin, og vi hastede videre.

Efter en foreløbig kort rundvisning på en utrolig effektiv og veludstyret klinik fik Anna voldsomme kulderystelser og intense smerter fra nakkemuskulaturen og fra venstre knæ, som svulmede op. Kulderystelserne holdt hurtigt op, men dagen efter endte hun i kørestol – og hos læge. Lægebesøget lærte mig endnu engang, hvor vigtigt det er med venlighed på et sådant sted.

I dag, mens jeg skriver disse linjer, sidder vi i flyet via Norge til Danmark. Anna er stadigvæk dårligt gående, sidder for det meste i kørestol. Men bekymringerne for hjemrejsen er blevet gjort til skamme, for helt fra tidlig morgen, og via lufthavnen i Kroatien og Norge, har vi mødt hjælpsomhed og venlighed fra kvinder og mænd, som minder om engle.

Jo, vi har bedt, bedt som sjældent før, i fuld forvisning om, at vores kærlige far i Himlen er i stand til her og nu at fjerne alle symptomer og helbrede min elskede kone. Måske ved nogle af jer, som læser dette, at Anna blev momentant helbredt for kræft for nu 11 år siden. På grænsen, som skiller liv fra død, og opgivet af læger, rakte Jesus sin hånd ned til hende og satte hendes legeme i frihed.

Dengang havde vi bedt og tryglet om himlens hjælp, men hjælpen udeblev tilsyneladende, helt til vi stod ved livets slutning. Andre tider har vi oplevet, både personligt og ved forbøn for andre, at helbredelsen er sket her og nu. Selvfølgelig foretrækker og ønsker vi, ligesom alle andre, at opleve underet her og nu, men af en eller anden for os ukendt årsag sker det ikke altid.

Men vi kender vores himmelske far, hans personlige kærlighed til os og hans fuldkomne sejr for os. Den sejr, som også indbefatter ”langtids” bivirkningen af stik fra en hveps. Så vi venter i tro på helbredelsen, og jeg lover at fortælle om den, så hurtigt den er modtaget og oplevet.