Museum donerer 11 Marius Skov-malerier til Sydvestjyllands Efterskole

Museumsinspektørerne Mogens Hansen og Søren Byskov åbnede arkiverne med nogle af Marius Skovs malerier for Udfordringens læsere i uge 23/2023. Her viser de et af de bibelske billeder, som Skov malede.

Bramming Egnsmuseum har doneret 11 malerier af Marius Skov til Sydvestjyllands Efterskole i Bramming.

Udfordringen skrev om den kristne jyske maler den 4. juni.  – Når vi frit kan overdrage malerierne, så skyldes det, at malerierne er indsamlet til Bramming Egnsmuseum i perioden før fusionen med Sydvestjyske Museer i 2016, fortæller museumsinspektør Søren Byskov.

– Egnsmuseet var dengang ikke under Museumsloven, og efter fusionen er malerierne ikke indlemmet i Sydvestjyske Museers statsanerkendte museumssamling. Derfor har de stadig status som en privatsamling og kan uden yderligere forpligtelser overdrages til andre interesserede, fortæller museumsinspektør Søren Byskov.

Af Bramming Egnsmuseums oprindelige privatsamling på langt over 100 værker af Marius Skov har Sydvestjyske Museer udvalgt ca. 45, som bliver indlemmet i museumssamlingen. Sydvestjyllands Efterskole har til huse i Bramming Hovedgaard, hvor Marius Skov boede og malede over tusind værker. Også Fonden Udfordringen har fået et af Marius Skovs malerier. Det viser Jesus, der redder Peter op ad bølgerne. Maleriet måler 110×134 cm. Det vil efter sommerferien kunne ses i Udfordringens selskabslokale, der også bruges til kunstudstillinger.